.
Sophie - De Noodcentrale
maandag 11 juli 2022

Sophie uit ‘De Noodcentrale’: “Zo ben ik bij de job terecht gekomen”

Het was een cruciaal moment

Wie naar ‘De Noodcentrale’ keek, heeft Sophie wel al eens aan het werk gezien. Zij probeert door haar kalmte te bewaren de mensen te helpen en hen de juiste hulp te bieden als dat nodig zou zijn. Het lot van iemand anders ligt vaak in haar handen.

“Bij een inbraak of een zwaar ongeval is er geen tijd te verliezen. We moeten dikwijls raprap doorschakelen naar ziekenwagen, politie of brandwaar. Vaak hang ik dan met verschillende personen aan de lijn. Een beetje concentratieverlies kan fataal zijn”, zegt ze in Tv Familie.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een noodgeval slecht afloopt en dat hakt er toch altijd even op in, zeker bij kinderen. “Dat grijpt mij sowieso altijd naar de keel. En als iemand zelfmoord pleegt terwijl je ermee aan de lijn hangt…vreselijk. Gelukkig heb ik dat nog maar één keer meegemaakt.”

Maar hoe is Sophie bij de noodcentrale terecht gekomen? Dat kwam nadat ze zelf de noodcentrale heeft moeten bellen voor haar zoontje die toen anderhalf jaar oud was.

“Hij lag op een nacht levenloos in z’n bedje. Hij maakte geen rode bloedcellen meer aan, waardoor zijn organen uitvielen. Erwin, die nu mijn collega is, heeft mij toen begeleid hoe ik mijn kind moest beademen. Dat was heavy, maar zo wist ik hoe waardevol deze job is en heb ik gesolliciteerd. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.”

Download onze app voor iOS of Android