.
News Image

Solo project van Patrick Hamilton lijkt een zoveelste succesverhaal

Goed voor 1 miljoen streams. 


Patrick Hamilton, muzikant en producer en de man achter zovele binnenlandse en buitenlandse artiesten, treedt even uit de schaduw met z’n nieuw solo project. Bij het ter perse gaan stond de teller al op meer dan 1 miljoen streams op Spotify alleen al en dat bereik je niet zomaar…



‘Velen kennen mij als producer van…maar ik ben in de eerste plaats nog altijd een muzikant en alhoewel ik heel graag achter de schermen werk, werd het toch ook wel eens tijd dat ik mijn eigen muzikale ‘ei’ kwijt kon’, aldus Patrick.



En of we hem kennen als ‘producer van…'. Hij is de man achter de monsterhit van Willy Sommers ‘Laat de zon in je hart’ maar ook ‘Gratitude’ van Ingeborg, werkte met en/of schreef nummers voor oa Sandra Kim, Udo, Yannick Bovy, Petra, Sergio, Laura Lynn….enz. kortom het kruin van de Vlaamse artiesten. In 2014 kwam er ook een internationaal verhaal aan. Nadat ik 1 van de 5 nominaties voor ‘beste album in Canada’ (naast oa Celine Dion, Sarah McLachlan,…) met het album ‘Beating heart’ van Mark Masri op zak had, werd ik door Universal UK gevraagd om met Katherine Jenkins te werken.Vanaf toen kwam internationaal alles in een stroomversnelling….



Zijn internationaal succes werd bekroond met 4 nummer 1 albums in de UK, 2 top 10 albums in Amerika, 4 nummer 1 singles in Japan, #1 in Noorwegen, top 10 Australië,…enz. en dit in verschillende genres.



‘Als producer moet je gewoon veelzijdig zijn, naast vele genres moet je zowaar ook een expert zijn in productie, songwriting, mixing, als muzikant en weten hoe de muziekindustrie in elkaar zit, dat komt niet van vandaag op morgen hé, ik loop hier al een tijd rond…’, lacht Patrick.



Vorig jaar tekende Patrick Hamilton een platencontract voor zijn solo projecten. Dat was nog voor de Corona crisis, maar ik vond de tijd niet om de tracks af te werken, nu is die tijd er wel, jammergenoeg door een verkeerde reden.



Reizen zit er momenteel niet in voor Patrick en er zijn dus heelwat producties uitgesteld. Zo stonden er 2 albums in de US op het programma waarvan 1 met Placido Domingo. Dus tijd voor een nieuwe uitdaging. Het album ‘Journey to the unknown’ is het eerste solo-piano album van Patrick Hamilton en werd bijzonder goed onthaald. Het boek met de piano partituren komt er ook eerstdaags aan. De release van dit eerste album was een zeer spannend moment voor mij. Ik was plotseling niet de producer maar de artiest zelf en dat was wel even wennen maar door de zeer vele mooie reacties en dat mensen geraakt worden door mijn muziek, geeft mij dit zo’n onbeschrijfelijk mooi en goed gevoel.



Ondertussen is het tweede album ‘Whispering wings’ ook klaar en zijn er reeds 3 singles van dit album gereleased. Die kan je allemaal vinden op alle digitale online platformen of op het YouTube kanaal van Patrick Hamilton als je er de supermooie sfeerbeelden bij wilt zien.



Ik vind dit super om doen en ja ik ga ermee door, mijn ideeën-emmer is nog lang niet leeg en ben reeds begonnen met album 3 en album 4…en die zijn terug helemaal iets anders…


Bio van Patrick Hamilton

Meer Over:

Patrick Hamilton