.
Sofie Dumont
maandag 9 december 2019

Sofie Dumont's kerstmenu-inspiratie via social media

Twee weken lang kookt Sofie Dumont voor haar fans.


Ho ho ho! Krijg je tijdens de feestdagen gasten over de vloer, maar breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan het kerstdiner alleen al? Chef Sofie Dumont speelt reddende (kerst)engel. Op haar populaire sociale media kanalen deelt ze inspirerende, makkelijke en feestelijke recepten voor en heerlijk kerstmenu mét een twist: klassiekers, aangevuld met veggie en vegan varianten. Met haar handige tips en tutorials ontpop je je in geen tijd tot keukenprins(es) en blaas je iedereen – zowel de Bourgondiër als de cocktaillover als de veganist - omver met je feestdis. En daarvoor hoéf je géén uren al roerend door te brengen achter de kookpotten. Van 9 tot en met 20 december ontdek je elke dag een nieuwe recept op Instagram, Facebook en haar website https://www.sofiedumont.be/recipes/kerstmenu/

Sofie Dumont deelt op haar populaire sociale mediakanalen inspirerende recepten. Zo vertoefde ze in de zomermaanden nog op Ibiza, waar ze elke week een bekende gast ontving in een prachtige buitenkeuken. Bij het begin van het nieuwe schooljaar dook ze keuken in met enkele Belgische bloggers voor een ‘Back to work & school’-reeks. En speciaal voor de feestdagen binnenkort inspireert Sofie met een heerlijk kerst of nieuwjaar-diner: twaalf recepten met handige tutorials voor een makkelijk, lekker feestmenu, zonder stress in de keuken.

De klassieke kalkoen wordt zo een heerlijke rollade met kroketten van knolselder en roomsaus van bospaddenstoelen en bereid je gewoon op voorhand. En ook de ‘Pavlova met passievrucht en mango’ en de dessertglaasjes met speculaasmousse kan je makkelijk vooraf maken.

Sofie Dumont: “Kerstmis is hét moment om samen gezellig te eten, praten én genieten. Je hoeft daarvoor ook geen uren in de keuken door te brengen. Met mijn recepten tover je in een mum van tijd een feestmaaltijd op tafel, zodat je veel tijd kan spenderen met je geliefden aan tafel én niet eenzaam achter je kookpotten.”

Op het menu onder andere een ‘vegan aperoplank met gestoomde groenten en tahin-kruidendip’ en ‘pickled eggs met feestelijke toppings als apero’ en ‘zachte broodjes met look, parmezaan en pompoenpitten’ als apero. ‘Tartaar van zalm en sint-jacobsvruchten op zoutsteen’ als voorgerecht. Het hoofdgerecht: ‘kalkoenrollade met kroketten van knolselder en roomsaus van bospaddenstoelen’. En als dessert: ‘Pavlova met passievrucht en mango’ en ‘dessertglaasjes met speculaasmousse, chocolade-notencrunch en gepocheerd peertje’.

Bio van Sofie Dumont

Meer Over:

Sofie Dumont