.
Jan Verheyen en An Swartenbroekx
zondag 19 februari 2017

Sofie Dumont in de keuken bij Jan Verheyen en Lien Willaert

De movie snack attack van Jan Verheyen en Lien Willaert.

Vanaf maandag 20 februari 2017 zit chef Sofie Dumont de hele week bij filmregisseur Jan Verheyen en zijn vrouw Lien Willaert, zelf een overtuigde foodie en auteur van een paar succesvolle kookboeken. Samen koken ze in de keuken van hun huis in Ruddervoorde, weer opgebouwd na de zware storm die het huis beschadigde in 2015. Ook Anna, de dochter van Jan en Lien, komt mee in de potten kijken.

Jan zegt dat hij alleen een ei kan bakken, dus daar wil Sofie dringend verandering in brengen. De eerste dag, op maandag 20/02, gaat ze dus meteen aan de slag met eieren. Die veranderen al snel in een quiche met spek, worstjes en spinazie.

Later dit jaar trekt Jan Verheyen naar Zuid-Afrika voor de derde FC De Kampioenenfilm. Om hem al aan de locale keuken te doen wennen, maakt Sofie op dinsdag 21/02 samen met Lien een Afrikaanse stoofpot van aardappel en lotte.

Woensdag 22/02 staat er kip op het menu, daar is Jan dol op. Sofie bedacht een gerechtje dat hem op het lijf geschreven is: kip in een jasje van popcorn met pompoen en zoete aardappel. Echt een gerecht waarbij een filmfreak zijn vingers kan af likken.

Donderdag 23/02 krijgt Sofie niet alleen hulp van Jan, maar ook van z’n dochter Anna. Samen maken ze een mangocoulis bij homemade kokosbeignets. Een lekker dessert voor gans het gezin! En ook leuk om naar te kijken als de borden versierd worden met hartjes van zure room.

Vrijdag 24/02 eindigt Sofie met snacks om te eten bij een spannende film. Ze noemt het de movie snack attack. Samen met Jan maakt ze mini-worstenbroodjes, brocolli-kaashapjes en een mocktail. Zelfs de ouders van Lien springen binnen zodat ze samen het weekend in schoonheid kunnen inzetten. Bij de familie Verheyen staat eten aan de salontafel synoniem voor genieten. En dat is exact hoe ze deze kookweek afsluiten.

OP HET MENU
Maandag 20/02: Quiche met spek, worstjes en spinazie
Dinsdag 21/02: Afrikaanse piri-piri stoofpot van aardappel en lotte
Woensdag 22/02: Popcornkip met stoemp van pompoen en zoete aardappel
Donderdag 23/02: Kokosbeignets met mangocoulis en zure room
Vrijdag 24/02: Movie snack attack

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Jan Verheyen, Lien Willaert en Sofie Dumont