You are here

Slongs: “ik was in de running met Niels Destadsbader”

14/03/2019 18:00-

Niet Niels Destadsbader, wel Slongs zag American dream uitkomen.

Slongs Dievanongs is niet meer. Charissa Parassiadis spreken we vanaf heden aan als “Slongs”, zonder “Dievanongs”. En vier jaar na haar debuutalbum ‘Goeiendag’ heeft ze eindelijk een opvolger klaar. En in de tussentijd beleefde ze zowaar haar American dream waarvoor ze in de running was met niemand minder dan… Niels Destadsbader!

Vier jaar moesten fans wachten op een nieuw album van hun idool. Slongs wijt dat aan faalangst. “Ik legde mezelf een enorm druk op,” vertelt ze in Dag Allemaal. “Dat tweede album moest goed, zelfs beter, zijn.” Uiteindelijk belandde Slongs zelfs in therapie. Slongs geeft toe dat ze zichzelf heeft moeten heruitvinden. “En dat was een pittig proces.” Slongs ging uiteindelijk zelfs in therapie om te achterhalen waarom alles zo vast zat in haar hoofd. En daar deed ze enkele grote ontdekkingen. “Pesterijen die ik als kind onderging en nog niet had verwerkt, bleken de oorzaak,” aldus Slongs. Gelukkig kreeg Slongs hulp uit onverwachte hoek.

Niemand minder dan Raymond van het Groenewoud sprak Slongs moed in. Hij steunde haar en geloofde in haar talent. En op die manier werden de woorden van Raymond zelfs één van Slongs mantra’s. Wanneer Slongs het moeilijk had of niet meer in zichzelf geloofde hield ze zichzelf voor: “Slongs, Raymond gelooft in u, wat al de rest denkt, heeft geen belang! Fuck ‘em allemaal!” En dat hielp haar er telkens door.

Slongs kortte niet enkel haar artiestennaam in maar nam ook afscheid van haar stoere typetje dat zich verschool achter de vele blingbling en de kenmerkende pet. Ze wist al snel dat ze voor haar tweede album dat typetje achterwege moest laten. “Ik ben als mens én als artiest veranderd,” vertelt Slongs in Dag Allemaal. “Dat typetje was leuk om me achter te verschuilen, maar ik had het gevoel dat ik in dat vakje stilaan uitverteld was.” Toch deed het Slongs ook soms twijfelen. “Ik wou ook dichter bij de echte Charissa komen. Dat gaf me bij momenten een krachtig gevoel, maar op andere momenten zat ik ook vol twijfels.” Slongs geeft toe dat het immers nooit haar ambitie was om in dit vak te belanden.

Ook al was muziek en op een podium staan een rode draad door haar hele leven, toch was het een opeenstapeling van toevalligheden die van haar een artiest maakten. “Ineens was het mijn beroep,” verbaast Slongs zich er nog steeds over. “De ene toevalligheid na de andere volgde en voor ik het wist zat ik naast Guy Swinnen en Stan Van Samang in ‘Liefde Voor Muziek’ en was ik coach in ‘The Voice Kids’,” klinkt het bij Slongs. En dan kwam plotseling ook haar American dream uit…

Onlangs trok Slongs naar Los Angeles waar ze in de jury zetelde van de talentenjacht “The World’s Best”. “Dat was echt maf,” onthult Slongs. “Ik kreeg een mail van een Amerikaan en dacht eerst: die heeft de verkeerde voor,” vertelt Slongs het verhaal hoe ze gecontacteerd werd om als jurylid te zetelen in een grote Amerikaanse show. Maar al snel bleek dat een oude bekende haar getipt had. Hans Otten werkt tegenwoordig voor Warner en hij had de Amerikanen twee namen getipt: Slongs en… Niels Destadsbader. Slongs heeft een vaag vermoeden waarom zij uiteindelijk gekozen werd als jurylid. “Misschien heb ik een iets meer uitgesproken persoonlijkheid dan Niels,” vermoedt Slongs in Dag Allemaal. Het was alvast een wonderlijke ervaring waarin Slongs naast tal van Amerikaanse celebs mocht zetelen. “Ineens mocht ik businessclass naar L.A. vliegen, werd mijn hotel betaald en zat ik met vijftig juryleden in the wall of the world – met James Corden en Drew Barrymore op vijf meter van mij in de studio,” aldus Slongs. “Ik dacht dat ik in een sprookje was beland,” geeft Slongs toe, die haar Amerikaanse reis benutte om enkele leuke contacten te leggen met producers. Wie weet wat daar nog uit voortvloeit… Maar eerst Vlaanderen opnieuw veroveren met haar tweede album #Goegaan.

Gerelateerde foto's:

Joe Christmas Ball

Niels Destadsbader - Antwerpen - 21/12/2018

Sportpaleis

Niels Destadsbader - Antwerpen - 31/10/2018

Q-music Sunsetconcert

Niels Destadsbader - Oostende - 13/07/2018

Vlaanderen Feest

Niels Destadsbader - Antwerpen - 11/07/2018

Signeersessie Media Markt

Niels Destadsbader - Machelen - 13/06/2018

2 Meisjes Op Het Strand

Slongs Dievanongs - Oostende - 09/08/2017

2 Meisjes Op Het Strand

Niels Destadsbader - Oostende - 09/08/2017

2 Meisjes Op Het Strand

Raymond van het Groenewoud - Oostende - 09/08/2017

Suikerrock 2017

Niels Destadsbader - Tienen - 30/07/2017

Vlaanderen feest

Niels Destadsbader - Antwerpen - 11/07/2017

Gerelateerde Fanquiz: