.
Adriaan Van den Hoof - Switch
vrijdag 3 juni 2022

Slachtoffer van Adriaan Van den Hoof: “Plots stond de politie aan mijn deur”

De beschuldigingen zijn niet min

Het was even schrikken toen VRT bekend maakte dat Adriaan Van den Hoof niet langer ‘Switch’ zou presenteren. Volgens VRT was ‘verjonging’ de reden om voor een andere presentator te kiezen. Maar nu blijkt er veel meer achter te zitten. Adriaan wordt door verschillende vrouwen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en stalking.

Een getuige vertelt aan Dag Allemaal hoe hun afspraakjes er aan toe gingen. Tot ze het moeilijk begon te krijgen met de situatie en dan afstand wou nemen. En dat was niet naar de zin van Adriaan.

“Hij beweerde steeds weer dat het hem niet alleen om de seks te doen was. En dat ik hem niet mocht haten zoals de rest van de wereld. Als ik dan afstand nam, kreeg ik in het holst van de nacht berichten dat hij het niet meer zag zitten en dat hij me echt nodig had.”

De getuige liet Adriaan niet vallen, maar kreeg het steeds moeilijker om alleen maar af te spreken als de presentator zin had in seks. “Wij bleven wel afspreken, maar er kwam geen seks meer van, enkel ruzie. “ En Adriaan ging zelfs een stapje verder.

“Op een ochtend stond de politie aan mijn deur. Adriaan had melding gedaan. Van een vrouw die hem belaagde, ik dus. Als ik mijn telefoon niet opnam, belde hij mij soms tien keer op vijf minuten, en ineens was ik de stalkster. Hij beweerde zelfs dat hij mij niet kende. Toch bleven we afspreken, om het zogezegd uit te praten en toen heeft hij mij ook geslagen, iets wat nog een aantal keren zou gebeuren.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Adriaan Van den Hoof