.
News Image

Siska Schoeters presenteert nieuwe reeks De wonderjaren

Bekende ouders over opvoeding en gezin.

Opvoeden, dat leren alle ouders met vallen en opstaan. Sommigen doen het zoals hun eigen ouders, anderen met de hulp van een boek of blog, of gewoon vanuit hun buikgevoel. In De wonderjaren ontvangt Siska Schoeters iedere week een bekende papa of mama om het samen met hen te hebben over hete hangijzers bij de opvoeding van hun kinderen. Ze krijgen daarbij de hulp van MNN-presentator en jonge papa Robin Keyaert, die op onderzoek gaat bij ervaringsdeskundigen. En tegelijk bieden de BV’s ons een boeiende inkijk in hun leven en dat van hun gezin.

Vanaf wanneer moet ik zakgeld geven? Hoe krijg ik mijn tienerzoon weg van zijn computerscherm? Het zijn alledaagse en herkenbare vragen voor vele ouders (én kinderen). Maar ook moeilijkere thema’s komen aan bod in De wonderjaren, zoals sexting, omgaan met racisme en plusouderschap.

Van baby tot student: elke leeftijd kent wel zijn uitdagingen en doet ouders zoeken naar de beste manier om ermee om te gaan. En daar probeert Siska bij te helpen.

Ze doet dat niet alleen want ze krijgt op haar beurt de hulp van Robin Keyaert. Die is zelf papa van een vrolijke peuter en heel nieuwsgierig naar de manier waarop andere gezinnen het aanpakken. Daarom gaat hij op stap door heel Vlaanderen om de vinger aan de pols te houden bij ouders en jongeren. De meest uiteenlopende vragen komen aan bod, van uitgaan tot de invloed van sociale media op onze jongeren.

Samen gaan Siska en Robin aan de slag met de vragen en verhalen van de BV. Zo bieden ze ons een brede en gevarieerde kijk op opvoeden en opgroeien, en op het gezinsleven van bekende en onbekende Vlamingen.

De wonderjaren wordt in de loop van januari opgenomen met publiek. Wie er graag bij wil zijn, kan zich aanmelden via VRT MAX.

Bio van Siska Schoeters en Robin Keyaert