.
Siska Schoeters
zondag 23 augustus 2020

Siska Schoeters in tranen

Siska Schoeters stond in VRT-gang te huilen


Jarenlang was Siska Schoeters één van de leading ladies van Studio Brussel en vorige zondag mocht zij Radio 2 vertegenwoordigen bij Radio 2 Zomerhit 2020.

Het was ooit anders, Siska Schoeters begon al in het begin van deze eeuw als jongedame bij Studio Brussel, daar werkte zij met losse contracten en dat was voor haar niet echt prettig. In Het Nieuwsblad van zaterdag vertelt Siska Schoeters dat zij het jarenlang moeilijk had bij Studio Brussel. De reden? Een gebrek aan erkenning in de vorm van een vast contract.



“De eerste vijf jaar bij Studio Brussel waren waarschijnlijk mijn moeilijkste jaren. Ik kreeg geen contract, mensen die na mij kwamen kregen er wel een. Ik was nochtans de vaste invaller, maar vijf jaar lang bleven ze zeggen dat ze niet overtuigd waren. Ze zagen het niet”, vertelt Siska Schoeters. De partner van Tomas de Soete vertelt in de weekendeditie van Het Nieuwsblad hoe moeilijk zij het daarmee niet had. “Ik heb nog staan huilen in de gang. De hele zomer had ik het ochtendblok gepresenteerd, maar na de vakantie moest ik terug naar één dag per week presenteren. Ook financieel was dat niet makkelijk. Pas in 2007 kreeg ik mijn vast contract en mocht ik meteen ook Music for Life doen. Maar ik ben nog zeer lang onzeker gebleven”, geeft Siska in de krant toe.