.
Siska Schoeters
zaterdag 13 april 2024

Siska Schoeters: “Het is dat het zo moet zijn”

Ook al is het heel erg

In een van de afleveringen van het nieuwe seizoen ‘Durf Te Vragen’ gaat het over het verlies van je kind als ouder. Voor presentatrice Siska Schoeters zijn haar kinderen het allerbelangrijkste. Maar sinds ze haar kinderen heeft, is ze ook een pak bezorgder geworden.

“Het heeft geen zin om de hele tijd bezorgd te zijn. Maar als mijn zoon 's morgens met de fiets naar school vertrekt - en dat hoor ik van veel moeders - dan blijf ik hem wel zo lang mogelijk nakijken. Want telkens flitst het weer door mijn hoofd: wat als Lucien straks wordt aangereden? Als ik dan sirenes hoor, staat mijn hart altijd even stil. Gelukkig draagt hij een fietshelm en een fluohesje, maar hoelang nog? En ik wil niet de eeuwige gendarme zijn die zegt: je moet dit of dat doen”, klinkt het in Story.

Dat gevoel van ongerustheid gaat nooit meer weg. Het enige dat je als ouder kan doen is ervoor zorgen dat het niet zodanig erg wordt, dat het niet meer leefbaar is.

“Bovendien moet je ook beseffen: als je kinderen iets overkomt, hoe verschrikkelijk dat ook is, dan is het omdat het zo moet zijn. Je kan niet de hele tijd met een glazen stolp over je kinderen rondlopen. Dat is in de eerste plaats niet goed voor hun eigen ontwikkeling, maar ik heb ook wel andere dingen te doen.”

Bio van Siska Schoeters