.
Siska Schoeters
woensdag 4 november 2015

Siska Schoeters heeft spijt

Siska Schoeters speelt Jan Paternoster naar huis.


Lynn Wesenbeek had dinsdag graag haar verjaardag gevierd met een overwinning bij De Slimste Mens Ter Wereld maar een dag eerder werd ze genadeloos uitgeschakeld. Haar warme stoel werd dinsdagavond ingenomen door topdokter en uroloog Piet Hoebeke. Erik Van Looy heeft een gezonde interesse voor alles wat met piemels te maken heeft. Siska: Ik heb spijt dat ik gene penis heb. Piet stelt voor om er eentje voor haar te maken waarna Herman Brusselmans meteen het voorstel doet om die van hem over te nemen omdat hij er toch niets meer mee doet. Erik Van Looy wenst Piet veel piet tijdens het spel en belooft meteen dat het de laatste mop over het mannelijk geslachtsdeel in het programma is. Jan Paternoster zit erbij en geniet met volle teugen van zijn vijfde deelname. Mathematisch is hij al zeker van een plaats in de finaleweken.

In de jury zetelen Jeroom en Herman Brusselmans die aardig hun best zullen moeten doen om het humorgehalte van tijdens de introductie van de kandidaten te verbeteren. De lul van Herman Brusselmans is genoemd naar de vrouw die hem ontmaagd heeft: Tante Sonja. En ook die van Jeroom heeft een koosnaampje voor zijn piemel Dokter Beaucourt omdat die van hem tijdens de weekends ook al veel mensen heeft genaaid. De 3-6-9 ronde is voor iedereen evenredig: iedereen verdient tien extra seconden die ze tijdens de volgende ronde zullen kunnen gebruiken. Iedereen start aan de Open Deur met 70 seconden. Piet moet vier trefwoorden over Geert Wilders zoeken en kan er drie vinden. Siska en Jan bijten hun tanden stuk op het vierde maar falen. Jan Paternoster krijgt een opdracht om u tegen te zeggen: noem de vier laatste landen op die het Eurovisie Songfestival gewonnen hebben. Jan probeert alle Europese landen op te noemen maar kan er maar één juist opnoemen: Zweden. Siska kan Azerbeidzjan als juist antwoord geven. Tja, Denemarken en Oostenrijk zijn we ook al lang vergeten. Siska mag de vier populairste confituursmaken opnoemen en weet ze alle vier te vinden. Siska neemt meteen de leiding met 149 seconden, Jan heeft er 114 en Piet bengelt onderaan met 57 seconden.

In de puzzelronde zoeken de kandidaten vaak wanhopig naar de drie verbanden tussen telkens vier van de twaalf woorden. Jan weet na veertig seconden kippenvel te vinden, doet nog iets langer over Britse vlag en past. Siska vult het laatste antwoord nog aan. Piet Hoebeek heeft even tijd nodig maar weet zijn drie antwoorden al bij al snel te vinden. De laatste puzzel is voor Siska die twee antwoorden snel weet te vinden maar struikelt over rolmops. Piet kan dat antwoord wel vinden en scoort tijdens deze ronde heel wat seconden. De stand na de derde ronde: Jan staat onderaan met 71 seconden, Piet stijgt door naar 202 seconden en Siska staat aan de leiding met 207 seconden.

In de Galerij moeten kandidaten vertellen wie of wat ze op een foto zien. Jan krijgt foto's van kranten te zien en kan er 9 opnoemen. Piet vult Kerk & Leven aan. Siska moet bekendheden op een foto herkennen. De recente foto's lukken aardig maar met de oudgedienden heeft ze het moeilijker. Siska weet vijf antwoorden te vinden, Jan vult er nog twee aan toe. Piet moet de namen van schilders opnoemen aan de hand van een kunstwerk op een bureaublad. Hij kan er zes vinden, Jan voegt er nog ééntje toe, Siska doet hetzelfde. Jan heeft ondertussen 203 seconden, Siska 233 stuks en Piet 250 seconden.

De laatste ronde is Het Collectieve Geheugen. De inzet is groot: een plaats in de aflevering van woensdag. Jan krijgt een filmpje van Reizen Waes te zien en kan vier trefwoorden vinden. Siska krijgt een filmpje over de crisis in Griekenland en kan drie antwoorden vinden, Piet vult er nog één aan. Jan probeert ook nog en spendeert een pak tijd om dat laatste ontbrekende antwoord te vinden maar faalt. Piet staat bij de start van het laatste fragment aan de leiding en krijgt dan een filmpje over het afscheid van koningin Fabiola te zien. Vier goede antwoorden zetten hem fors aan de leiding. Siska weet het laatste antwoord te vinden en scoort nog 50 kostbare seconden. Jan heeft 218 seconden, Siska 323 seconden en Piet 352 seconden.

Siska zit voor de eerste keer in het finalespel. Zij probeert Jan Paternoster zijn tijd op nul te krijgen door zoveel mogelijk correcte antwoorden te geven maar dat probeert Jan ook met de tijd van Siska te doen. Jan start met zijn eerste vraag goed maar over Matteo Simoni weet hij niet al te veel waardoor Siska weer wat kan aanvullen en seconden bij Jan kan afknibbelen. Jan blijft aan zet en kan drie pausen opnoemen. Jan mag ook zijn tanden zetten in vijf trefwoorden over Dumbo. Hij komt niet verder dan grote oren en vliegen. Siska kent het verhaaltje als mama natuurlijk maar al te goed en begint het als het ware te vertellen maar kan toch maar één antwoord opnoemen. Zelfs het meest voor de hand liggende antwoord olifant blijft liggen. Siska komt met 97 tegenover 113 seconden aan zet met Bob Marley. Siska kan drie trefwoorden opnoemen maar laat No Woman No Cry aan Jan over die meteen past en vergeet zich onder de tijd van Siska te laten zakken. Siska heeft 45 seconden, Jan 48 seconden. Met judo, zwemmen en atletiek bij de vijf laatste gouden olympische medailles op de zomerspelen speelt zij Jan Paternoster naar huis. Exit Jan Paternoster die we normaal gezien tijdens de finaleweken terug zullen zien.

Kobe Ilsen staat trouwens aan de leiding met 7 deelnames en 3 overwinningen. Danira Boukhriss Teksessidis volgt met 5 deelnames van 4 overwinningen. Kevin Janssens staat derde met 5 deelnames en 2 overwinningen, Jan Paternoster heeft hetzelfde saldo. Lynn Wesenbeek nam drie keer deel maar won geen enkele keer en zesde staat Siska Schoeters met 2 deelnames en één overwinning. En Siska komt woensdag samen met Piet terug en dan krijgen zij Tom Waes als grote concurrent.

Bio van Lynn Wesenbeek, Jeroom, Herman Brusselmans en Tom Waes