.
siska schoeters
dinsdag 11 juni 2024

Siska Schoeters: “Dat is exact wat ik nodig heb” 

Er zijn dingen die veel belangrijker zijn 

Sport staat centraal de komende maanden bij VRT 1 en naar aanleiding van die sportzomer maakte Siska Schoeters ‘Goed Gespeeld’. Ze werd ondergedompeld in een wereld van verschillende sporten, maar het is niet dat het programma ervoor gezorgd heeft dat ze nu zelf meer is gaan sporten.

“Als kind heb ik veel sporten uitgeprobeerd zoals volleybal, tennis en paard-rijden, maar ik heb nooit iets gevonden dat echt bij me paste. Ik heb de afgelopen jaren een paar keer de Antwerp 10 Miles gelopen - en daar telkens een aantal maanden flink voor getraind - maar dat was het dan ook. Bovendien loop ik ook erg traag. Tot ik twee jaar geleden besloot aan krachttraining te doen - want hey, krachttraining is de nieuwe cardio - en zo mijn coach Ansje leerde kennen”, vertelt ze aan Het Nieuwsblad.

Het is dus niet dat Siska helemaal niet sport, maar ze heeft niet meteen de neiging om iets nieuws uit te proberen.

“Ansje zegt niet alleen maar: Hup, we hangen er nog wat extra gewicht aan , maar vraagt eerst aan mij hoe het met me is. Hoe ik geslapen heb de afgelopen week. Na een training zegt ze: Goed gedaan vandaag, girlie . Dat is exact wat ik nodig heb. Iemand die mij toejuicht en motiveert. Ik gebruik sporten niet - zoals vele anderen - om mijn hoofd uit te zetten maar juist om met trots voor mijn lichaam te zorgen.”