.
Down The Road 2022
woensdag 26 oktober 2022

Simon uit ‘Down The Road’: “Ze zijn zo ontzettend mooi!”

Hij wil ze graag ontmoeten

Wie zegt dat jongens en meisjes met het syndroom van Down niks kunnen, die moet dringend eens naar ‘Down The Road’ kijken. Dankzij het programma krijg je een prachtig beeld van jongens en meisjes met het syndroom van Down en hoe ook zij volop van het leven kunnen genieten.

Zo werkt Simon al een tijdje in een supermarkt. Een job waar hij erg gelukkig van wordt, want hij komt graag onder de mensen.

“Iedereen behandelt me daar ook als een normale collega. Net alsof ik geen beperking heb. Dat vind ik fijn. Dat is echt inclusie. Sinds kort werk ik ook in de Makerij in Leuven. Ik sta er in de keuken en help in de bar. Ook daar gaat iedereen heel normaal met mij om. Ik krijg er veel vertrouwen van collega’s”, glundert Simon in Tv Familie.

Maar als Simon echt mocht kiezen, dan zou hij het liefst een andere droom in vervulling zien gaan. En dat is zanger worden. Of vlogger.

“Mijn begeleiders beloofden me dat ze me dat zouden leren. Ik kijk daar naar uit. Ik wil ook graag veel BV’s ontmoeten. Vooral de vrouwelijke. Ik heb een grote bewondering voor Tinne Oltmans en Camille. Ze kunnen zo goed zingen. En eigenlijk ook omdat ze mooi zijn.”

Download onze app voor Android of iOS