.
Silvy De Bie
vrijdag 16 februari 2024

Silvy De Bie: “Ik krijg dan onder mijn voeten”

Ze moet veel rusten

Silvy De Bie heeft het zwaar te verduren gehad na haar ooroperatie begin januari. Ondertussen gaat het weer beter en gaat het de goede kant uit met haar revalidatie en bijkomstige medische problemen.

Door het vrijkomen van oorkristallen kreeg Silvy veel last van haar evenwicht en kon ze amper bewegen zonder over te geven.

“Mijn evenwicht is zich aan het herstellen, al ben ik met momenten nog instabiel. Als ik stap, heb ik het gevoel dat ik naar links buig. Ik zie er ook afgeleefd en fel vermagerd uit, omdat ik lang niets heb kunnen eten. Maar het gaat in stijgende lijn. Elke dag voel ik me vijf procent beter, al heb ik ook slechte dagen dat ik in bed moet blijven. Vreselijk. Nu besef ik pas hoe belangrijk een goeie gezondheid is. Elke dag kunnen opstaan met een helder hoofd, dat is iets om dankbaar voor te zijn. Ik besef nu het geluk van naar het toilet kunnen gaan zonder om te vallen”, lacht ze in Dag Allemaal.

Tijdens haar revalidatie moet Silvy veel rusten, maar dat is moeilijk voor de zangeres. Ze vindt het moeilijk om stil te zitten en van zodra ze kan, begint ze huishoudelijke taken uit te voeren.

“Dan krijg ik onder mijn voeten dat ik het kalm aan moet doen. Maar ik ben er niet voor gemaakt om in de zetel series te bingewatchen. Ook het wondvocht moet nog wegtrekken. Mijn oor is nog gezwollen en dat drukt op mijn evenwichtsorgaan. Daardoor zal die duizeligheid niet direct weggaan. Maar ik ben op zich wel blij dat de operatie geslaagd is. Mijn gehoor is al een stuk beter dan voor de operatie.”

Bio van Silvy De Bie

Meer Over:

Silvy De Bie