You are here

Silvy De Bie: “ze stonden me na school op te wachten om een pak rammel te geven”

14/01/2021 12:40-

Silvy was jarenlang het mikpunt van zware pesterijen. 

Silvy De Bie blikt in Story terug op haar kinderenjaren toen ze dankzij haar optreden in De Kinderacademie van Walter Capiau plotseling een platencontract kreeg. “Het was een zalige tijd met veel optredens. In de kleedkamer van Tien Om Te Zien speelde ik met mijn barbies en voor mijn vriendinnetjes verzamelde ik handtekeningen”, blikt Silvy terug in het weekblad.

Maar een nieuwe wet op kinderarbeid legde die optredens aan banden en in het middelbaar werd Silvy het mikpunt van pesterijen. “Ze stonden me vaak na school op te wachten om me een pak rammel te geven. Zelfs leerkrachten lachten me uit”, onthult de zangeres in Story.

“Mijn ouders kregen de volle laag: ze zouden me gepusht hebben om op te treden”, maar dat is complete onzin volgens Silvy De Bie. “Ze steunden me gewoon in wat ik graag deed.”

Silvy’s mama ging meermaals naar de schooldirectrice om de pesterijen aan te kaarten, maar kreeg nooit gehoor. Uiteindelijk zou Silvy in het vierde middelbaar van school veranderen, maar studeren ging moeizaam. “Het is dankzij één leerkracht dat ik heb volgehouden en nipt mijn diploma heb behaald”, vertelt Silvy De Bie in Story.

Meer nieuws over:

Silvy De Bie

Gerelateerde foto's:

Voices4you - Bring A Smile (2)

Silvy De Bie - Antwerpen - 24/01/2015

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde muziek:

Tracklist van Silvy De Bie