.
Jean-Claude Van Damme en Sigurd Tanghe
zaterdag 7 januari 2023

Sigurd Tanghe: “Ik was zo dankbaar dat hij dat wou doen”

Ze zijn goede vrienden

Sigurd Tanghe is één van de nieuwe deelnemers aan ‘The Sky Is The Limit’. Hij is kunstenaar van beroep en heeft een relatie met zijn vrouw Charlene. Samen hebben ze één zoon Daan. Sigurd is goed bevriend met acteur Jean-Claude Van Damme.

“Wij kennen elkaar al enkele jaren. Ik was zo dankbaar dat hij akkoord ging om tijdens de opnamen langs te komen. Op tv leek het alsof ik via zijn zoon Nicolas, ook een kunstenaar, met hem in contact ben gekomen, maar het is anders gegaan”, vertelt Sigurd in Dag Allemaal.

Jean-Claude en Sigurd kwamen elkaar tegen op de dijk van Knokke, toen Sigurd daar liep met een werk. Ze raakten aan de praat en van het één kwam het ander.

“Sindsdien komt hij altijd langs als hij in België is, al weten we nooit van tevoren wanneer. Maar als hij dan hier is, ga ik voor hem een ijsje halen. Die mens kan moeilijk zelf aan een crèmerie in de rij gaan staan, hé.”

Sigurd helpt de zoon van Jean-Claude vaak met zijn exposities en dat wordt door Jean-Claude vaak beloond met mooie wederdiensten. “Ik sukkelde al een tijdje met mijn hart en toen heeft hij me geïntroduceerd bij de cardioloog van zijn moeder. Ik vond dat zo schoon, een wereldster die zo menselijk is en moeite voor mij doet. Hij blijft tenslotte ‘The Legend’ hé.”