.
Sieg De Doncker
zaterdag 24 februari 2024

Sieg De Doncker: “Zo kennen we je niet”

Hij speelt altijd de slechterik

Behalve als held lijkt Sieg De Doncker zijn weg nu ook te hebben gevonden als acteur. Hij speelt de rol van Lou in ‘Milo’ en dat is niet meteen de meest sympathieke rol uit de reeks. Net zoals in ‘Familie’ speelt hij ook hier de bad guy.

“Nog steeds spreken mensen me aan over Familie. 'Jij was niet zo'n brave', klinkt het dan. Eigenlijk is dat een compliment, want het betekent dat je je rol goed hebt gespeeld. En ik hoop altijd dat de mensen weten dat ik eigenlijk wel een lieve gast ben. Ik hoor dikwijls van mensen die me kennen: 'Moet je nu weer de slechterik spelen? Zo kennen we je niet.' Maureen noemt me zelfs een golden retriever, omdat ik altijd goedgezind ben. En op de set van Milo vroeg een regisseur: 'Ben jij ooit slechtgezind?' Amper. Om die woede naar boven te kunnen halen moet ik dus diep in mezelf graven. Maar ik hoop ooit nog wel eens een góéd mens te kunnen spelen”, zegt hij in Story.

Zijn personage Lou maakt zijn broer Liam het leven zuur en dat allemaal uit jaloezie. Hij vindt dat zijn ouders Liam voortrekken en daar kan hij niet mee om.

“Zelf heb ik ook twee broers, maar van onderlinge rivaliteit is geen sprake. We hebben altijd veel plezier beleefd en nu nog steeds. We zijn alle drie opgegroeid in een warm nest en kregen evenveel kansen. Al hebben we wel elk voor een andere weg gekozen. Mijn ene broer is consultant, de andere werkt voor de stad Antwerpen.”