.
Sid Van Oerle in Thuis
zaterdag 10 september 2022

Sid Van Oerle noodgedwongen uit ‘Thuis’ geschreven?

Hij stierf in de eerste aflevering

De fans van ‘Thuis’ kunnen opgelucht ademhalen want hun favoriete soap verliest na de seizoensfinale niet veel personages. Enkel Sid Van Oerle verdween uit de reeks. De acteur liet zich al eerder vervangen door Reynout Dekimpe, maar ook daar komt een einde aan.

Voor zijn personage werd de crash op het einde van het seizoen dus fataal en daardoor verdwijnt de zoon van Karin voorgoed uit de reeks. Maar waarom precies?

Er wordt weleens gefluisterd dat zijn personage niet langer populair was en dat hij daarom uit de reeks moest verdwijnen. Kobe had immers een powerkoppel in de reeks uit elkaar getrokken, en dat komt niet altijd zo goed aan bij de fans.

Zijn personage had de dodelijke spierziekte ALS en zou op wereldreis vertrekken. Een reis die hem niet meer gegund is.

“Vorige zomer vroegen we Reynout om de rol over te nemen. Geen evidente job, maar hij heeft dat goed gedaan. Dat zijn personage in de seizoensfinale door een verkeersongeval uit de reeks zou verdwijnen was geen extra ingreep, maar dat was zo voorzien. We hebben het verhaal niet door de commentaren aangepast", zegt de producer van 'Thuis' in Tv Familie.