.
Sam Gooris en Sergio
zaterdag 17 februari 2024

Sergio Quisquater: “Dat heeft hij aan zichzelf te danken” 

Mensen zijn hem nog niet beu 

Er is maar weinig dat Sam Gooris van de wijs kan brengen of slecht gezind kan maken. Toch weet Sergio Quisquater, goede vriend van Sam, waar Sam zich druk in kan maken.

“Oneerlijkheid en schijnheiligheid. Je vindt dat in alle lagen van de bevolking, en ook in de muziekwereld. Wanneer er carrières op het spel staan of veel geld te verdienen valt, lopen er vanzelfsprekend veel aasgieren rond. Ik vergelijk de showbizzwereld weleens met de lagere school: daar ontstonden destijds ook al de eerste groepjes op de speelplaats, hé”, zegt Quisquater in Tv Familie.

Gooris is nog altijd populair, ook na 35 jaar in het vak te staan. Sergio zou het zelfs durven omschrijven als cultureel erfgoed.

“Dat de mensen hem nog steeds niet beu gezien en gehoord zijn, heeft Sam volledig aan zichzelf te danken. Hij is een volksmens met wie veel mensen zich kunnen associëren én een rasentertainer. Je hebt mensen die liever pistache of mokka eten, maar Sam is als vanille-ijs: iederéén lust dat. Zijn aaibaarheidsfactor flirt met de 100%. En ook de vrouwen zien hem graag. Mensen spreken altijd over 'onze Sam', alsof het hun lievelingsbroer of -zoon is.”