.
Sergio
dinsdag 13 december 2022

Sergio op dieet: “Die filmpjes, zo confronterend!”

De dokter noemde me zelfs een tijdbom

Sergio gaat op dieet. Jawel u leest het goed, Sergio gaat iets aan zijn voedingsgewoontes doen. Niet omdat hij het zelf wil, maar wel op doktersadvies. In het verleden ondernam hij al verschillende pogingen, maar nu is het serieus.

“Het is nochtans geen superdieet, hoor. Minder eten, en na zeven uur ’s avonds niks meer. EN fitnessen”, lacht hij in Dag Allemaal.

Sergio zat al een tijdje niet meer zo goed in zijn vel en na lang aandringen van zijn vrouw liet hij een controle van zijn bloed doen. En dat gaf verrassende resultaten.

“Mijn cholesterol was niet overdreven hoog en ik had enkel een tekort aan vitamine B, maar ik was veel te zwaar. De dokter noemde me zelfs een tijdbom. Ik beleef een druk jaar met méér optredens dan in mijn beste jaren. Zoals ik op het podium tekeer ga, zou mijn hart zomaar ‘foert’ kunnen zeggen.”

En dat was toch even schrikken voor Sergio. Het was nieuws die hij niet meteen zag aankomen. “Ik trapte voortdurende op mijn adem en merkte zelf ook wel dat mijn buik gespannen stond. En dan de filmpjes die je een dag later op Facebook ziet passeren! Confronterend.”