.
Sergio
zaterdag 1 mei 2021

Sergio: “om een of andere reden krijg ik maar weinig waardering”

"Ik heb het pad geëffend voor mannen als Tom Waes."

Luk Alloo liet zich onlangs ontvallen dat het spijtig is dat bepaalde mensen geen kansen meer krijgen op televisie. Zo noemde hij specifiek Sergio bij naam. In Dag Allemaal kan Sergio enkel toegeven dat hij weinig erkenning heeft gekregen voor alles wat hij op televisie gedaan heeft…

“Ach, om een of andere reden krijg ik maar weinig waardering”, geeft Sergio toe in Dag Allemaal. “Ik was nochtans de eerste niet-geschoolde presentator op tv en heb zo het pad geëffend voor mannen als Tom Waes.”

“Mijn eerste programma, ‘Tripties’ op Ketnet, scoorde bijna even goed als ‘Samson & Gert’, maar wie werd er niet uitgenodigd op het feest voor twintig jaar Ketnet? Den dezen , hé. Ik vind dat niet uit, het ís gewoon zo.”

Ook Sergio’s Fata Morgana-maatje Geena Lisa vindt het spijtig dat Sergio zo weinig erkenning krijgt: “Hij heeft zoveel toffe programma’s gemaakt. Neem nu ‘Kaviaar Met Pruimen’ of het ‘Rapport Quisquater’. Niets voorgekauwd, helemaal naturel, écht entertainment. Dat missen we vandaag een beetje op tv”, aldus Geena Lisa in Dag Allemaal.