.
Sergio
woensdag 5 oktober 2022

Sergio: “Ik was de enige die rookte”

Een verschil met vroeger

Hoewel er dagelijks wordt opgeroepen tot meer body positivity, worden heel wat mensen nog dagelijks uitgescholden omwille van hun gewicht. Ondanks het bewustzijn ervan, zijn we er nog lang niet.

“Mijn generatie is zich meer bewust van body positivity. Op sociale media krijg je steeds vaker te lezen dat een vetrolletje normaal is. Sommige obese personen voelen zich goed in hun voel, maar het mag niet de verkeerde richting uitgaan. Eten waar je zin in hebt, lijkt me niet altijd een goed signaal. Af en toe chips eten mag, maar er moeten ook gezondere alternatieven zijn”, zegt Steffi, de dochter van zanger Sergio, in Story.

Steffi is zich heel bewust van alles wat gezond is en wat niet. Zo zijn roken en alcohol ook volledig uit d’n boze en kost het haar allemaal ook te veel geld.

“In mijn generatie is roken niet stoer maar eerder een afknapper. Tijdens mijn strikte dieet dat ik heb gevolgd dronk ik geen druppel alcohol, maar dat voelde als een straf. Ik wil geen calorieën meer tellen. Op een festival of terrasje drink ik graag Aperol-Spritz.”

Ook papa Sergio heeft een evolutie opgemerkt bij de jongeren. “In ‘Waarheid, Durven of Doen’, met Sarah Puttemans, Maarten Vancoillie en Ianthe Tavernier was ik de enige die rookte. Ik rook al sinds mijn veertiende. Sommige artsen zeggen dat je elke dat je stopt met roken beter is voor je lichaam. Anderen zegge dat het kwaad is geschied als je een zware roker was voor je 38ste.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sergio

Meer Over:

Sergio