Sergio Herman: “Ze moeten zich gelukkig en begrepen voelen”
Een restaurant openen in Tokio, Sergio Herman doet het. Hij heeft een vestiging van Le Pristine geopend in de grote wereldstad en nam daarvoor een team van mensen mee uit ons land.
“Zij zijn naar Tokio verhuisd, en moesten soms trouwen om hier te kunnen werken." Locals werden opgeleid, al was dat ook niet altijd evident door de taalbarrière. "Het is handen- en voetenwerk. En ik heb best wel vaak in Azië of Japan gekookt, maar nu is het héél groot. We doen ontbijt, er is een café en het restaurant. Daar heb je veel goede mensen voor nodig, die enthousiast zijn”, zegt Sergio in De Morgen.
Maar er is ook internationaal talent dat aan de slag wil bij Le Pristine. En die ontvangt Sergio met open armen.
“Je moet ervoor zorgen dat ze zich gelukkig en begrepen voelen. Ik doe dat op een leuke manier, met een foto, of een grapje, om het ijs te breken. Maar je kunt ze moeilijk lezen. Ze zijn helemaal in zichzelf gekeerd. Net als de gasten. Vinden ze het lekker of niet: het is moeilijk om te voelen wat ze voelen.”