.
Sergio Herman
vrijdag 18 augustus 2023

Sergio Herman stopt met restaurants in Cadzand

Snel zijn is de boodschap.

Chefkok Sergio Herman stopt met zijn restaurant in Cadzand, dat heeft hij donderdagavond laten weten. De chef nam deze ingrijpende beslissingen na een grondige afweging.

Pure C en AIRrepublic zijn al vele jaren de kindjes van Sergio Herman. Hij was 15 jaar actief in Cadzand maar daar komt straks een einde aan, op 23 september doet Sergio Herman de laatste service in Pure C, op 30 maart 2024 komt ook zijn verhaal in AIRrepublic ten einde. De restaurants blijven op zich wel open, maar ze krijgen een andere naam.

Wat Sergio Herman nadien gaat doen? Zeker niet stilzitten, dat kan hij gewoon niet. “Met nog altijd die ultieme passie voor het koken heb ik andere wensen zoals meer tijd vrijmaken voor mijn familie, kinderen en vrienden, meer reizen en een sprong wagen in unieke internationale projecten zoals in Azië”, geeft Sergio Herman toe. Zo is er het restaurant in Tokyo en wellicht komt er nog wel één en ander bij.


Het is duidelijk dat Sergio Herman een nieuwe thuis heeft en dat is Antwerpen. “Mijn managment team is inmiddels verankerd op ’t Zuid in Antwerpen en daar zijn we blijvend nieuwe plannen aan het smeden hoe we onze innoverende rol verder vorm gaan geven. Deze creatieve plek waar ik me bijzonder thuis voel, voedt nieuwe inspiratie”, geeft Sergio Herman toe. “Op deze bijzondere locatie vloeien kunst en gastronomie samen. Mijn niet aflatende passie voor het koken zal ik hier weer invulling gaan geven. Samen met bevriende chefs, artiesten en kunstenaars zie ik hier unieke samenwerkingen ontstaan waarbij we soms ook ruimte zullen maken voor gasten aan tafel”, klinkt het verder.