You are here

Sergio Herman in rouw

12/09/2018 10:04-

Afscheid van 32-jarige ex-collega.

Sergio Herman is sprakeloos en emotioneel. Dinsdag vernam hij dat Lotte Wolf, één van de topmedewerkers van zijn restaurant Oud Sluis is overleden. Wolf was sommelier en werkte jarenlang voor Sergio Herman.

"Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotseling overlijden van onze dierbare collega Lotte Wolf. Lotte is als wine director van hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam onlosmakelijk verbonden aan restaurant Bridges", lezen we op de Facebookpagina van het restaurant in Amsterdam. "Ik was 23 toen Sergio Herman me vroeg om in zijn restaurant Oud Sluis te komen werken. Dat ik mocht werken bij de beste chef van Nederland, op het allerhoogste niveau... ", schreef Lotte Wolf op haar website.
"Iedere dag zette ik alles op alles om het beste uit mezelf te halen. Een betere baan had een perfectionist als ik zich niet kunnen wensen. Het was een toptijd. De mensen die ik ontmoette en de gerechten die ik mocht proeven waren magistraal. En ik mocht ook nog eens de mooiste wijnen drinken en de beste wijngaarden ter wereld bezoeken."

Uit het oog betekent niet noodzakelijk uit het hart. Sergio bleef contact hebben met Lotte, zelfs recent nog. Op Instagram schreef Sergio nog een laatste bericht voor de overleden Lotte Wolf.
Lieve Lotte.....
We gingen afspreken enkele weken geleden om wat bij te kletsen en om jou eigen mooie bijzondere wijn te proeven! Ook om je weer eens te zien, want je bent natuurlijk al een tijdje weg uit Zeeuws Vlaanderen! Heb door drukte deze afspraak moeten annuleren! Ben echt sprakeloos omdat je er nu niet meer bent. Er zijn deze avond veel emoties naar boven gekomen en moet echt zeggen dat je super bijzonder bent en dat voelde ik al toen je bij me kwam werken in Oud Sluis en je echt wijn ademde, het was je leven, je alles en ging daar volledig voor, koste wat kost wilde je groeien naar het allerhoogste niveau! En dat heb je laten zien in de absolute top periode van Oud Sluis! Ik ben je eeuwig dankbaar voor wat je hebt gedaan voor me! Zoveel respect voor je maar nu ook schaamte dat ik onze afspraak heb geannuleerd!
Blijf bijzonder en verwen ze daar maar goed....er zijn er meer die jou of ons DNA hebben daar."

Lotte Wolf was amper 32 jaar jong.