.
Sergio Herman
zondag 3 december 2023

Sergio Herman: “Ik wou meer kwaliteit dan kwaniteit”

Hij gooide het roer om

Om even tot zichzelf te komen en te kunnen bezinnen is Sergio Herman enkele dagen in de natuur gaan zitten om te schrijven. Gewoon om even te noteren wat hij wel wil in het leven en wat niet. Daar kwam hij tot de conclusie dat hij minder kwantiteit wou en meer kwaliteit.

“En ik wou meer in de keuken staan. Dat betekende ook afscheid nemen. En dan kom ik ook weer bij mijn vader. Hij is heel jong ziek geworden, hij was einde vijftig. Dan ga je denken: ‘Gast, Sergio, wat loop je toch te kloten? En voor wie? Oké, mijn naam hangt boven die deur, so what. Ik word er zelf niet gelukkiger van. Het stopt ook ergens”, zegt Sergio in Het Nieuwsblad.

Behalve zijn restaurant in Antwerpen, zullen er ook twee in Azië worden geopend. Dat is altijd een droom geweest van de kok.

“Mijn blik stond al langer op Azië gericht. En als de Hyatt ­hotelgroep dan voor het eerst in haar bestaan een chef aanspreekt om voor hen te koken, dan kun je bijna niet weigeren. En in Azië weten ze nog wat hospitality is. Een bezoeker welkom heten, tot het uiterste gaan. Pas op, ze staan daar ook niet in de rij om te ­komen werken. Terwijl ik voor Tokio wel minstens zestig man nodig heb. Daar zijn we zeven op zeven open. In België is dat ­onmogelijk. Hier zijn we met een vierdaagse werkweek gestart. Jammer dat de overheid het ons zo moeilijk maakt. Want denk het maar eens weg, onze sector, het zou triestig zijn.”