.
Sergio Herman
maandag 30 oktober 2023

Sergio Herman: “Ik was er klaar mee”

Hij wou niet meer praten

Sergio Herman heeft een carrière om U tegen te zeggen. Hij was één van de beste en populairste chefs van de wereld en heeft mooie dingen gerealiseerd met restaurants als Oud Sluis en The Jane. Hij heeft in zijn carrière al veel schouderklopjes gekregen.

“Maar op een bepaald moment denk je toch: ga ik me nog in deze mate met alle problemen blijven bezighouden? Of wil ik juist minder bullshit in mijn leven? Ik ben 53, mijn vader was 58 jaar toen hij ziek werd. Het stuk tussen die twee leeftijden wordt steeds kleiner. Niet dat ik ook ziek ga worden, maar toch…”, zegt Sergio in Het Laatste Nieuws.

Voor de chef is het genoeg geweest met bullshit in zijn leven. Vanaf nu mag het anders en moet het ook anders.

“Neem nu Le Pristine. Dat restaurant zijn we opgestart tussen twee lockdowns. Je krijgt een Michelinster, maar dan moet de tent dicht en pas een jaar later kan je weer openen. Dan is de kurk eventjes uit de fles en moet je ook de straf weer vernieuwen. Je bent niet meer met creativiteit bezig, maar met de organisatie. Ik spreek intussen ook niet veel meer met de pers. Ik was er he-le-maal klaar mee.”