.
News Image

Sennek niet naar finale Eurovisiesongfestival

En daar heeft iedereen wel zijn mening over!


Ontgoocheling in het Belgische kamp dinsdagavond na de uitslag van de eerste halve finale van Eurosong. Sennek plaatst zich niet voor de finale van zaterdagavond. Uiteraard is dit spijtig voor ons land, want nu komt er geen vierde finale op rij aan. De bookmakers hadden al wel onraad geroken, want ze plaatsten Sennek pas op de 'gevaarlijke' tiende plaats. En aangezien de eerste tien zich plaatsten, leek dit al op voorhand kantje boord te zijn voor de Belgische delegatie van dit jaar.



Bij Van Gils & Gasten zegt Sennek trots te zijn op haar prestatie. De uitschakeling is uiteraard pijnlijk, maar ook dat hoort volgens de zangeres bij het leven. Ze is trots op de song, de act en de manier waarop die werd gebracht. Haar manager, Mike Naert vindt het eerder een loterij. Hij vindt het vooral jammer dat je niet alleen een fantastisch lied en een fantastische zangeres nodig hebt om de finale te bereiken.



De Eurosongwedstrijd zorgde voor heel wat reacties bij bekend Vlaanderen. Zo voelt Eén, dat alles in beeld bracht nog steeds heel veel liefde en trots voor Sennek. Dimitri Vantomme wil terug naar preselecties om zich over twee jaar dan zelf in te schrijven. Sven Ornelis refereert dan weer naar het voetbal met de mededeling Alweer die videoref ... bestolen euroVARsiesongfestival.

Ook onze Noorderburen hadden een reactie klaar. In de talkshow Paul vond Gerard Joling het maar een dooie boel. Hij vond het nummer op zich wel aardig, maar de act kon hem blijkbaar niet bekoren. Wat lippenstift had Sennek volgens hem wel kunnen gebruiken.



Tekst: Nico Vanaken


Bio van Sennek

Meer Over:

Sennek

Bio van Gerard Joling, Sven Ornelis en Dimitri Vantomme