.
News Image

Selah Sue en Bazart op de weide van Rock Werchter

Toch een feestje in Werchter.


Geen Rock Werchter? Toch Rock Werchter. Anders dan anders. Dat wel. Rock Werchter voor LIVE2020 zal het zijn. Van 2 tot 5 juli opent Rock Werchter een zomerbar in het Festivalpark, op de North West Walls site. Met concerten op donderdag, vrijdag en zaterdag. Met een live TV show op zondag. Telkens voor 200 personen. Online mag het grootser. RWTV brengt via Proximus Pickx en op rockwerchter.be een selectie van de beste concerten uit de archieven van het festival. Centraal staat LIVE2020. Via diverse initiatieven wil Rock Werchter tijdens het festivalweekend fondsen verzamelen voor het solidariteitsfonds van de livemuzieksector.

Het is ongewoon stil in het Festivalpark. Geen TW Classic, geen Werchter Boutique, geen Rock Werchter. Echt veel verandering komt daar in 2020 niet in. Alle massa-evenementen, waaronder festivals, blijven tot eind augustus verboden. Maar klein kan wel. Vanaf 1 juli. Onder de North West Walls torens wordt dra een zomerbar opgebouwd, alle geldende regels voor horeca en events respecterend. De zomerbar opent tijdens het Rock Werchter weekend. En ook de live muziek keert terug naar het Festivalpark. Op donderdag 2 juli treedt Selah Sue op in de zomerbar, op vrijdag 3 juli Tourist LeMC, op zaterdag 4 juli Bazart. Er is steeds een concert om 15u30 en een tweede om 20u30. Per show zijn er 200 tickets beschikbaar. Gezien bezoekers aan tafeltjes van vier dienen plaats te nemen, worden de tickets uitsluitend per tafel aangeboden. Een pakket, dat bestaat uit vier tickets en 1 parking ticket, kost 45 per persoon (180 per pakket) inclusief servicekosten. Tickets voor de zomerbar concerten zijn verkrijgbaar vanaf zaterdag 20 juni om 10u via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.

Ook digitaal is Rock Werchter te beleven. RWTV brengt een selectie van de beste concerten uit het rijke Rock Werchter archief. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt. De concerten zullen te zien zijn op Proximus Pickx en rockwerchter.be. Er zijn online party’s zijn voor wie thuis of elders in zijn bubbel een feestje wil bouwen. Er worden volop herinneringen opgehaald en gedeeld. En op zaterdagavond wordt er gekwist. Quizmasters van dienst zijn Jan Delvaux en Jimmy Dewit van Belpop Bonanza. Inschrijven voor de Rock Werchter Huiskamerquiz kan vanaf nu via huiskamerquiz.be. De opbrengst gaat integraal naar Live2020.

Op zondagavond zit Rock Werchter op het scherm. Van de tv, van de computer, tablet of smartphone. Rock Werchter for LIVE2020, rechtstreeks vanuit de zomerbar, wordt uitgezonden op Canvas, Proximus Pickx en rockwerchter.be. Een show met veel live muziek, met warme verhalen. Een show inclusief festivalgevoel. Maar met ook aandacht voor de crisis waarin de livemuzieksector zich bevindt, waarom LIVE2020 zo hard nodig is. Emma Bale, Glints, SONS, Eefje de Visser en Arno zullen optreden tijdens Rock Werchter for LIVE2020.

Het volledige online programma van Rock Werchter for LIVE2020 is binnenkort beschikbaar via de Rock Werchter app en op rockwerchter.be. Sinds vorige week is een exclusieve Rock Werchter 2020 merchandise collectie ten voordele van LIVE2020 te koop via de webshop. Polsbandjes (jawel want die horen bij elke zomer), t-shirts en petten voor een zomer in stijl.