.
News Image

Seizoen 2 van De Zonen van Van As

In de lente van 2012 introduceerden VTM en RV Productions met De Zonen van Van As een tragikomische serie met een typisch Vlaams karakter over een familie actief in grond- en afbraakwerken.

In de lente van 2012 introduceerden VTM en RV Productions met De Zonen van Van As een tragikomische serie met een typisch Vlaams karakter over een familie actief in grond- en afbraakwerken. Noeste werkers, maar ook plantrekkers eerste klas. Vlaanderen sloot De Zonen van Van As in de armen.
De kijkers waren week na week met 812.000 op de afspraak, goed voor marktaandeel van 31,3% (Live+6, VVA 18-54). Televisierecensenten omschreven de fictienieuwkomer als "verfrissend" of "de sympathiekste reeks in jaren", zagen dat de reeks met plezier en liefde was gemaakt, en loofden de vertolkingen van de ensemblecast.

Jaak Van Assche, Jan Van Looveren, Peter Thyssen, Els Béatse, Tania Kloek, Rilke Eyckermans, Jonas Van Geel, Ben Segers, Carry Goossens en Peter Van den Eede hadden inderdaad veel spelplezier samen en gingen er dan ook met veel enthousiasme opnieuw tegenaan. In de 2de jaargang van De Zonen van Van As krijgen zij het gezelschap van Tom Audenaert en van de Oostenrijkse actrice Anna Tenta, die een terugkerende bijrol hebben als respectievelijk de arbeider Slimme en de Oekraïense WC-dame Valentina.

Een gedreven nieuwkomer in het team van De Zonen van Van As is Mathias Coppens, die als regisseur zijn stempel op de reeks heeft gedrukt. Mathias verdiende zijn sporen al met de regie van zijn eigen programma's en van verschillende Aspe-afleveringen. Het is de eerste keer dat hij zijn schouders kon zetten onder de volledige jaargang van een fictiereeks en hij heeft zich gesmeten.

Hoe gaat het nieuwe seizoen verder? Eddy Van As (Jan Van Looveren) heeft zijn koffers moeten pakken nadat zijn affaire met de boekhoudster aan het licht kwam en hij zit nog altijd aan 'de vijver'. Daarom neemt zijn vrouw Rita (Els Béatse) tijdelijk de leiding over bij 'Van As & Zn'. Achter de schermen is het echter nog steeds pater familias Frans (Jaak Van Assche) die, met de hulp van zijn rechterhand Dick (Ben Segers), de touwtjes op zijn eigen impulsieve manier in handen heeft.
Martine (Tania Kloek) ziet haar kans schoon om haar man Herman, de oudere broer van Eddy, (Peter Thyssen) naar de top van het bedrijf te loodsen. Ze zal echter snel moeten handelen, want Eddy wil de draad weer oppikken. Martine zet haar man zwaar onder druk, maar de vraag is of Herman zelf wel baas wil zijn. En ook de vriendschap tussen Frakke (Carry Goossens) en Jempie (Peter Van den Eede) komt onder druk te staan wanneer deze laatste de liefde van zijn leven ontmoet…


De Zonen van Van As vanaf 19 maart 2014, op woensdag om 20.35 uur op VTM.