.
News Image

Seal vervolledigt programma Night of the Proms

Seal maakt de affiche compleet. 


Seal, Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience en klassieke gitarist Petrit Çeku worden toegevoegd aan de affiche van de 34e editie van Night of the Proms op vrijdag 23 november en zaterdag 24 november 2018 in het Antwerpse Sportpaleis. Zij delen het podium met Suzanne Vega, Milow, Pieter Embrechts (als zanger én gastheer) en - uiteraard - John Miles. Ook dit jaar worden de artiesten bijgestaan door o.a. het Antwerp Philharmonic Orchestra en het koor Fine Fleur, onder leiding van de Braziliaanse Alexandra Arrieche.

In het begin van de jaren ‘90 brak de Britse soulzanger Seal door als gastzanger op de hit ‘Killer’ van Adamski en met eigen singles ‘Crazy’ en ‘Future Love Paradise’ van zijn debuutalbum ‘Seal’. Latere successen zijn het prachtige ‘Kiss From A Rose’ (titeltrack ‘Batman Forever’ en meer dan 121 miljoen streams op Spotify), ‘Fly Like An Eagle’ en ‘Amazing’. Zijn jongste album ‘Standards’ dateert van november vorig jaar en bevat covers van jazz- en swingklassiekers. Seal verkocht sinds de start van zijn carrière in ’89 meer dan 30 miljoen albums.

“Seal was eerder in 2011 reeds te gast en tweette daar toen dit over: “NOTP is one of the most enjoyable experiences I’ve ever had in my life as musician.” Deze tweet samen met de enorm enthousiaste reacties van het publiek maakten het voor ons een evidente keuze om hem terug naar België te halen toen de kans zich voordeed”, aldus producent Jan Vereecke.



Earth Wind & Fire-gitarist Al McKay vormde in 1990, na het uiteenvallen van de groep eind 1983, samen met enkele andere voormalige groepsleden, de “LA Allstars”. De band wijzigde zijn naam nadien naar “Al McKay's Earth, Wind & Fire Experience” en brengt het originele geluid van de disco-en soulmuziek. O.a. ‘Boogie Wonderland’, ‘Let’s Groove’ en ‘September’ (deze laatste heeft meer dan 347 miljoen streams op Spotify!) werden wereldsuccessen. Enkele jaren geleden werd ‘Boogie Wonderland’ nog prominent gebruikt in de Franse film ‘Intouchables’.



Petrit Çeku is een 33-jarige klassieke gitarist uit Kosovo en veroverde wereldwijd een publiek als solist bij grote symfonische orkesten zoals het State Hermitage Orkest van Sint-Petersburg. Hij won al verschillende internationale gitaarcompetities, waaronder Parkening en Schadt in de VS en Biasini en Pittaluga in Italië.



Night of the Proms 2018 in het Antwerpse Sportpaleis op vrijdag 23 en zaterdag 24 november. Kaarten: 29, 34, 47 en 59 euro via www.teleticketservice.com, 070 345 345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900 45 000 45 (0,45 euro/min.), www.notp.com en www.sportpaleis.be.


Bio van Seal

Meer Over:

Seal