.
Sara Gracia Santacreu
zaterdag 3 juni 2023

Schokkende onthulling in Thuis: schurk Chris heeft een dochter

Zo vader, zo dochter

Vorige maand werd de Thuiswereld stevig door elkaar geschud: superschurk Chris Geerinckx (Danny Timmermans) pleegde zelfmoord en nam zijn aartsvijand en publiekslieveling Harry Peeters (Stan Van Samang) mee in het graf

Even leek het alsof de rust was teruggekeerd: de grote schurk was er niet meer. Maar dat is buiten Chris’ snode plannen gerekend. Zijn rechterhand blijkt gewoon nog doodleuk rond te lopen. Maar wie is die handlanger? Dat blijkt niemand minder dan zijn dochter te zijn: kersverse politieagente Maïté Santens (Sara Gracia Santacreu).

Onschuldige en flirterige Maïté, de nieuwste aanwinst binnen het politiekorps van Dieter en Tim, blijkt alles behalve onschuldig te zijn. Ze is de dochter én handlanger van schurk Chris Geerinckx. Eindelijk wordt duidelijk hoe Chris zo lang onder de radar kon blijven: hij werd beschermd door zijn dochter die voor de politie werkte. Wat haar verdere plannen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Zal haar bedrog ooit uitkomen of komt ze ermee weg?

En alsof de onthulling van Maïté niet spannend genoeg is, doet Thuis er nog een schepje bovenop. Een nieuwe verdachte in het moordonderzoek van Alexander wordt opgepakt. En die verdachte is brave advocaat Dries Van Aken (Yemi Oduwale). Volgens de politie werd hij herkent op de plaats delict. En Dries? Die volgt de politie plichtsbewust. Heeft Dries de moord écht op zijn geweten of slaat de politie opnieuw de bal mis?