.
Sasha Rosen
zaterdag 15 oktober 2022

Sasha Rosen: “Heel jammer van de vooroordelen”

Hij voelt zich er veel beter bij

Wanneer je kind hoogsensitief is, moet je op zoek naar een goede aanpak om met je kind om te gaan. Sasha Rosen haar zoon Beau is hoogsensitief en ook zij heeft even moeten zoeken.

“Beau heeft het nu gewoon lastig omdat hij zijn eigen koers niet kan varen. Laat hem alleen wonen en werken en ik ben er zeker van dat hij zich zou redden, want hij is een superslim mannetje. Maar zoals elke elfjarige loopt hij constant tegen verplichtingen aan. Hij moet naar school, op tijd gaan slapen… en dat vindt hij lastig”, bekent ze in Dag Allemaal.

Maar sinds Beau naar een Freinetschool gaat, gaat het al een pak beter. Dat mensen sceptisch staan tegenover zo’n scholen, dat deert Sasha niet.

“Spijtig, die vooroordelen. Er is juist wel heel veel structuur en kinderen leren er echt wel dezelfde dingen als op een ‘normale’ school. Maar dan op een creatieve manier. Beau leert nu bijvoorbeeld Frans door onder andere liedjes van Stromae, en niet door urenlang taken te maken.”

En hoewel Beau niet erg gelukkig wordt van school, valt het allemaal best mee. “Hij is er gelukkiger dan op zijn vorige school. De stylo’s vlogen in het rond als hij aan z’n huiswerk bezig was: woede-uitbarstingen omdat hij gefrustreerd was.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Sasha Rosen en Stromae

Meer Over:

Sasha Rosen Stromae