.
Sasha & Davy, Sasha Rosen, Davy Gilles
zondag 9 oktober 2022

Sasha Rosen: “Door hem besloot ik kindercoach te worden”

Er was een andere aanpak nodig

Kinderen die hss hebben, het is niet makkelijk om daarmee om te gaan. Sasha Rosen en Davy Gilles hun zoon Beau is vurig sensitief (hoogsensitief met een sterke wil) en het was even zoeken wat er met hun zoon aan de hand was.

“Beau verschilt op die manier van andere kinderen dat een aanpak die voor de meeste kinderen werkt, niet van toepassing is op hem. Het is belangrijk om duidelijk te praten en begrip te tonen bij hem. Al wil dat niet zeggen dat we zomaar alles aanvaarden van hem”, zegt Sasha in Dag Allemaal.

“Hem belonen of straffen werkt niet. Hij heeft een hele sterke wil en wil de touwtjes zelf in handen hebben. Dus zijn we beginnen onderhandelen. Ik moet hem positieve aandacht geven, zeggen: ‘Ik snap dat je gefrustreerd bent, maar het is niet oké dat je met spullen gooit. Laten we samen naar een oplossing zoeken.

Het is niet altijd zo eenvoudig als je kind anders reageert dan andere kinderen, maar de eigenschappen van zo’n kind bieden ook voordelen. “Hij zal het zeker maken later, maar hij vindt het nu gewoon lastig dat hij niet vrij is om z’n eigen koers te varen.”

"Ik besloot ook om een opleiding te volgen tot kindercoach, zodat ik Beau beter kon begeleiden. De opleiding leek mij echter op het lijf geschreven te zijn en ben ik mijn eigen praktijk begonnen. Door mijn opleiding én mijn eigen ervaring kan ik deze kinderen en hun ouders verder helpen. De kinderen weer in hun kracht zetten en de ouders niet laten kijken naar de lastige eigenschappen, maar focussen op de positieve, mooie en bijzondere kanten van hun kind”

Meer info: www.sasharosen.com