.
Sasha Rosen
woensdag 5 oktober 2022

Sasha Rosen: “Dat kan heel vermoeiend zijn”

Ze kent er nu alles van

Vlaanderen heeft er een nieuwe kindercoach bij? Een kindercoach, horen we u al denken. Jawel, een kindercoach. Zangeres Sasha Rosen volgde de voorbije jaren een cursus tot kindercoach om zo kinderen die worstelen met zichzelf en bepaalde situaties weer gelukkig te maken.

“Ik laat hen dan bijvoorbeeld tekenen, of een ontspanningsoefening doen, met speelgoed spelen,… Zo stopt het kind met piekeren en praat het een stuk gemakkelijker over z’n gevoelens. Op die manier gaan we samen op zoek naar oplossingen. Het is een kortdurend traject”, legt Sasha uit in Dag Allemaal.

Vooral kinderen met hoogsensitiviteit in combinatie met hss (High sensation seeker) komen bij Sasha in aanmerken.

“Dat zijn eigenlijk twee tegenstrijdige eigenschappen, wat het wel lastig maakt. Hoogsensitieve mensen krijgen continu prikkels binnen: ze zien, horen, ruiken en voelen alles. Al die indrukken kunnen heel vermoeiend zijn. Mensen met hss daarentegen gaan net op zoek naar de prikkels en uitdagingen.”

Sasha’s zoontje Beau heeft daar ook last van. Dat ontdekte ze toen hij 6 was. “Ik las toen een artikel over temperamentvolle kinderen en wist meteen: Dit is Beau. Het deed deugd om me begrepen te voelen. Daarvoor vroegen we ons vooral af waar het mis ging.”

Download onze app voor Android of iOS