.
Sasha & Davy, Sasha Rosen, Davy Gilles
maandag 18 januari 2021

Sasha en Davy: “onze zoon was heel ongelukkig op school”

“Dat komt keihard binnen...”

Sasha Rosen en Davy Gilles praten in Story openhartig over hun zoon Beau. De negenjarige jongen was al sinds het eerste leerjaar heel ongelukkig op school. De leerkrachten merkten er weinig van, maar eenmaal thuis barstte de bom, vertelt Sasha. “Dan was er minstens een uur miserie.”

“Beau is het slimste kind van de wereld, maar de hele dag stilzitten, niet zijn zin kunnen doen en doen wat de juf hem vraagt, dat is zijn ding niet”, voegt Sasha eraan toe. “Hij voelde zich ongelukkig, vond niets leuk. Hij heeft zelfs eens een mes uit de schuif genomen en gedreigd: ‘ik wil er niet meer zijn’”.

“Dat komt keihard binnen”, vertelt mama Sasha. Sasha praatte met de school, ging naar een kinderschool, maar niets hielp. Tot Sasha contact opnam met een Freinet-school in de buurt. En meteen had Beau zijn plaats gevonden. “Beau is een heel ander kind geworden”, klinkt het bij papa Davy Gilles in Story.

“Hij zal school nooit het leukste vinden wat er is, maar hij loopt thuis tenminste niet meer gefrustreerd rond. Beau heeft het nodig geprikkeld te worden, en dat gebeurt op zijn huidige school. Koken, tuinieren, veel knutselen: ze vertrekken vanuit de interesse van het kind en verwerken daarin alle leerstof”, verduidelijkt Sasha Rosen.