.
An Lemmens, Dominique Persoone, Julie Vermeire, Andy Peelman en Sarah Mouhamou in Een Echte Job
zaterdag 1 april 2023

Sarah Mouhamou: “Hij heeft een eigen willetje” 

Hij heeft soms woedeaanvallen in het openbaar 

Toen Sarah Mouhamou op haar 22ste onverwachts zwanger werd, had ze nooit gedacht dat ze op haar 27ste een alleenstaande mama zou zijn. Ze staat er nu deels alleen voor voor de zorg van haar zoontje Nouh en dat gaat niet altijd even vlot.

“Nouh heeft een eigen willetje. Dat zorgt voor komische momenten, maar ook voor woedeaanvallen in het openbaar. Het is een zoektocht om daar op de beste manier mee om te gaan. Ik vrees dan de blikken van anderen, maar anderzijds vertrouw ik op mijn buikgevoel”, zegt Sarah in Story.

Sarah spreekt haar zoon aan over de woedeaanvallen die hij heeft, maar ze probeert ook om een goede band met haar zoon op te bouwen zodat er over die woedeaanvallen kan gepraat worden.

“Hij mag zeker boos worden en zijn gevoelens tonen. En niet alles wat ik vind of voel, is de waarheid. Ik ben daarom dankbaar dat er boeken zijn die moeilijke thema’s uitleggen op kinderniveau.”

Sarah weet dat er ooit een dag komt waarbij Nouh nieuwsgierig zal zijn naar zijn lichaam, en ook dan vindt ze het geen schande om boeken te raadplegen. “Ik merk nu al dat Nouh heel nieuwsgierig is naar zijn lichaam. Als ouder is het je plicht om je kind daarin te begeleiden.”

Bio van Sarah Mouhamou

Meer Over:

Sarah Mouhamou