.
Sarah Mouhamou
zondag 12 februari 2023

Sarah Mouhamou: “Eén keer heb ik hard gehuild” 

julie Vermeire en Sarah Mouhamou onthullen of er een verpleegster in hen schuilt 

In een dubbelinterview met Dag Allemaal vertellen Sarah Mouhamou en Julie Vermeire over hun ervaringen als verpleegkundigen tijdens hun deelname aan het VTM-programma ‘Een Echte Job’.

Julie belandde op de afdeling geriatrie, Sarah bij orthopedie. In het begin voelden ze zich ook allebei ongemakkelijk bij hun taak.

Sarah gruwde van open wonden, terwijl Julie het naar eigen zeggen een hele stap vond om voor het eerst iemand te wassen, of een pamper aan te doen.

Gevraagd naar wat zoal de moeilijkste momenten waren antwoordt Sarah: “Eén keer heb ik hard gehuild. Een lief omaatje dat gevallen was, zei op een gegeven moment: ‘Ik weet het, ik ben een last, hé.’ Dat raakte mij zo diep. Die vrouw begon te beseffen: ‘Dit is de start van het aftakelen, mijn zelfstandigheid is weg.’ Het brak mijn hart, ik verliet de kamer en ben in snikken uitgebarsten.”

Ze zou dan ook nee zeggen tegen een job als verpleegster, zo onthult ze. “Ik weet dat ik het niet aankan. Ik ben te empathisch: ik droomde over de patiënten, ik kan het niet genoeg loslat