.
Sarah Mouhamou
dinsdag 4 april 2023

Sarah Mouhamou: “Dat lijkt me niet evident” 

Ze hadden een jaar lang geen contact 

11 0404 – 18u

Sarah Mouhamou is zelf van Marokkaanse afkomst en die roots zetten zich voort in haar zoontje Nouh.

Door haar Marokkaanse roots wil Sarah ook graag dat Nouh Marokkaans leert. Dat vindt ze erg belangrijk. Daarbij krijgt ze de hulp van haar mama.

“Mijn mama spreekt Marokkaans met hem. Vorig jaar is hij ook voor het eerst mee naar Marokko gegaan. Het is belangrijk dat hij die cultuur ontdekt, dat hij weet waar hij vandaan komt. Mijn ouders hebben me zowel een Belgische als Marokkaanse opvoeding gegeven. We deden mee aan de ramadan, maar op vrijdagavond aten we altijd frietjes”, lacht Sarah in Dag Allemaal.

Toen Sarah op haar 21ste het ouderlijke huis verliet, en dat tegen de zin van haar mama. Een jaar lang hadden de twee geen contact meer met elkaar.

“Nu ik mama ben, begrijp ik haar reactie beter. Het lijkt me niet evident, je oudste kind dat het ouderlijk nest verlaat. Anderzijds denk ik dat het gezond is om je kinderen zelfstandig te laten worden. Als Nouh op zijn 18de alleen wil gaan wonen, zal ik dat jammer vinden, maar ik zou hem eerder helpen dan mijn persoonlijk gevoel te laten overheersen.”

Bio van Sarah Mouhamou

Meer Over:

Sarah Mouhamou