.
News Image

Sarah-Lynn Clerckx verlaat Familie

Vrijdag zien we Louise Van den Bossche voor het laatst!


Minder leuk nieuws voor de fans van Familie: aanstaande vrijdag verdwijnt Sarah-Lynn Clerckx uit de soap. Dat nieuws deed al een tijdje de ronde maar pas nu kunnen we het ook officieel bevestigen. Een maand geleden vertelde Sarah-Lynn in Story nog dat ze de makers van Familie had gevraagd om wat minder draaidagen te krijgen. Toen kon en mocht Sarah-Lynn nog niet vertellen dat zij eigenlijk gevraagd had uit de reeks geschreven te worden. Vrijdag is het al zover en vertrekt Louise Van den Bossche op wereldreis. En het zal een héél lange reis worden.



Sarah-Lynn Clerckx is ondertussen zo’n 14 jaar in Familie te zien. Haar papa Kristof introduceerde haar jaren geleden in Familie toen hij zelf nog in de soap te zien was. Sarah-Lynn mocht de rol van Louise Van den Bossche spelen, een rol die zij vandaag de dag nog altijd speelt. Maar daar komt straks dus een einde aan. In Familie was de afgelopen dagen te zien dat Louise bezig was met de voorbereidingen van een wereldreis. In de soap studeert Louise en die studies wil zij nu stopzetten om de wereld te zien én te ontdekken wat zij later precies wil gaan doen. Het contrast met wat er zich in haar echte leven afspeelt kan niet groter zijn: Sarah-Lynn Clerckx stopt met Familie om zich zo op haar studies te kunnen concentreren. De actrice heeft volgende week al haar eerste examens en is al een tijdje aan het blokken. Haar laatste opnames voor Familie dateren al van een tijdje geleden. De actrice volgt de richting communicatiewetenschappen en die studies zijn best wel zwaar. Voor Sarah-Lynn is het onmogelijk om de opnames van Familie te combineren met haar studies. En dus stopt Sarah-Lynn met Familie. Niet voor kort maar wel voor een langere periode. Wellicht zal Sarah-Lynn de komende drie jaar niet meer in de soap opduiken want zolang duren haar studies. Tenminste als Sarah-Lynn erin slaagt om geen enkel jaar te moeten overdoen. Of Sarah-Lynn ooit nog als Louise terugkeert naar Familie, dat staat nog niet vast. Het is nog maar de vraag of de makers van Familie drie jaar of langer gaan wachten om Louise terug te halen en dus zou het wel eens kunnen dat Sarah-Lynn vervangen zal worden. “Ik zou het wel begrijpen, maar ik ben zo lang Louise geweest, dat ik het er wel moeilijk mee zou hebben”, vertelt Sarah-Lynn deze week in Story.



Met Sarah-Lynn verdwijnt één van de oud-gedienden in de soap. Ook al is Sarah-Lynn amper 19 jaar jong, zij maakte haar debuut in 2006 in aflevering 3376 van de soap. Alleen Annie Geeraerts, Jef De Smedt, Gunther Levi, Ray Verhaeghe én Caroline Maes zijn langer ononderbroken in de soap te zien.