.
Sarah Hertens, Filip Geelen en Wim Slabbinck in Blind Getrouwd
vrijdag 8 september 2023

Sarah Hertens uit ‘Blind Getrouwd’: “Ik wil weten wie ze zijn”

Ze is de psychologe van dienst

Het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ loopt ondertussen, en opnieuw worden we getrakteerd op een stevige portie romantiek, en waarschijnlijk ook wel wat drama.

Ook dit keer is psychologe Sarah Hertens van de partij. Zij werkt al 8 seizoenen lang mee aan het programma en heeft er ook nu een goed oog in.

“Ik durf te zeggen dat we deze keer erg goede duo’s hebben gevonden. Enerzijds omdat we elke seizoen bijleren, anderzijds omdat mensen veel zelfbewuster aan het programma meedoen. Deelnemers beseffen dat een huwelijk hard werken is, en dat een match niet automatisch betekent dat ze zullen slagen”, legt ze uit in Humo.

De drempel voor twintigers en dertigers is tegenwoordig een pak lager om naar de psycholoog te stappen, dat ondervindt ook Sarah. Zij merkt dat steeds meer mensen aan zichzelf hebben gewerkt.

“Bij elke screening zeg ik tegen de persoon voor mij: ‘Ik zit hier niet om te evalueren of je een goede kandidaat zou zijn, ik wil in de eerste plaats begrijpen wie je bent, want dat is nodig om een match te vinden. Vroeger leken die gesprekken soms op een sollicitatie en lieten deelnemers zich van hun beste kant zien, waardoor je later soms dingen ontdekte die je liever eerder had geweten. Nu stellen deelnemers zich sneller open en tonen ze wie ze echt zijn.”

Bio van Sarah Hertens