.
News Image

Santana komt naar Sportpaleis

En dat met hun nieuwe tournee. 


Carlos Santana behoeft geen introductie. Met zijn uniek gitaargeluid -één maat volstaat om te weten dat het Carlos is die de snaren beroert-, boeit hij al meer dan 40 jaar en 40 platen een groot publiek. Hij verkocht meer dan 100 miljoen platen, speelde voor evenveel fans en werd overladen door 13 (Latin) GRAMMY Awards. In 2003 plaatste het blad Rolling Stone hem op de lijst van de 15 beste gitaristen aller tijden.


Met zijn grensverleggende muziek overstijgt Santana muzikale, generationele, culturele en geografische grenzen. Als belangrijkste vertegenwoordiger van de 'latin rock’ genre, maakte hij wereldmuziek lang voor de term bedacht werd. Zijn unieke cocktail van stijlen en genres is de ideale soundtrack bij onze huidige pan-culturele maatschappij.Carlos breekt mondiaal door na zijn epische set op het Woodstock-festival in 1969. De bezwerende versie van 'Soul Sacrifice’ vormde één van de muzikale hoogtepunten van de Woodstock film. Op hetzelfde moment kwam zijn debuut 'Santana’ uit. Het leverde hem zijn eerste top-10 hit 'Evil Ways’ op. De klassiekers 'Abraxas’ en 'Santana III’ volgden.

In 2016 herenigde Carlos de legendarische jaren ’70 line-up van Santana voor 'Santana IV’. Vorig jaar brachten Carlos en Cindy Blackman Santana samen met The Isley Brothers (Ronald en Ernie) 'Power of Peace’ uit: een muzikale trip met flarden tijdloze funk, soul, blues, rock, jazz en pop.

Santana brengt op vrijdag 22 juni zijn Divination Tour naar het Antwerpse Sportpaleis. Op het menu ongetwijfeld een selectie uit de hits ('Soul Sacrifice’, 'Jin-Go-Lo-Ba’, 'Evil Ways’, 'Black Magic Woman’, 'Oye Como Va’, 'Samba Pa Ti’), zijn muzikaal eerbetoon aan John Coltrane ('A Love Supreme’) en recent werk (o.a. een selectie uit 'Power of Peace’).

De ticketverkoop start op vrijdag 19 januari om 10u via greenhousetalent.be.

Bio van Carlos Santana en Santana

Meer Over:

Carlos Santana Santana