.
Sandy Blanckaert, Will Tura, Jenny Swennen, David Blanckaert
donderdag 16 november 2023

Sandy Tura: “Ik vond dat heel vervelend”

Hij kon haar goed lezen

Zo’n dertien jaar geleden moest Natalia afscheid nemen van haar papa. Natalia was nog maar 29 jaar, maar haar papa heeft een jaar op intensieve gelegen met allerlei problemen. Eerst was er zijn hart, dan kreeg hij blaaskanker. Een pittige periode voor de zangeres.

“Als ik hem ging bezoeken zei hij: 'Ha, mijn dochter!' Het is de 24ste keer dat je mij komt bezoeken.' Hij hield dat bij. Papa werd zachter, goedkeurender. Als ik optrad, kreeg hij tranen in z'n ogen. Dat had hij voorheen niet. Toen papa stierf, voelde ik 'n enorme leegte. Ik dacht: er is níemand bij wie ik nog zo onvoorwaardelijk mezelf ga kunnen zijn. Bij papa kon ik altijd terecht, ook wanneer ik liefdesverdriet had”, zegt Natalia in Dag Allemaal.

Dat je vader je zo goed kan lezen, dat kan handig zijn, maar niet altijd. Ook Sandy Tura vond dat niet altijd handig.

“Als tiener vond ik het soms vervelend dat hij mij zo goed kon lezen. Hij zag 't meteen wanneer ik ambras had met mijn lief. Hij vroeg dan wat er scheelde. En ik kwaad: 'Niks!' Maar dan kwam het er toch uit. En papa werd dan kwaad dat die jongen mij zo ongelukkig maakte. Hij zou hem bij wijze van spreken bij z'n nekvel gegrepen hebben. Hij is dan ook een Leeuw van sterrenbeeld.”