.
Sandy Blanckaert, Will Tura, Jenny Swennen, David Blanckaert
dinsdag 7 november 2023

Sandy Tura: “Het is tijdverlies om daarmee bezig te zijn”

​​​​​​​Ze wil vooral genieten

Het is afwachten hoeveel tijd Will Tura nog rest. Nu hij de diagnose heeft gekregen van Alzheimer is het afwachten hoe de ziekte zal evolueren. Ondertussen genieten Will Tura, zijn vrouw en kinderen volop van de tijd die ze nog samen hebben.

In deze moeilijke periode krijgt Sandy Tura veel steun van Natalia. Zij weet hoe het is om je vader te zien aftakelen terwijl je zo’n sterke band hebt.

“Het is belangrijk dat je nog van die momenten samen geniet. Regelmatig binnenspringen deed ik wel alleen maar 't laatste halfjaar van mijn vaders leven. Al ontbrak ik nooit op verjaardagen en feestdagen, dan waren we altijd samen: ons vader, moeder, de vijf kinderen - twee van ons vader, twee van ons moeder en ik - en aanhang. Daar heb ik prachtige herinneringen aan, dat was echt one big happy family”, vertelt Natalia in Dag Allemaal.

En ook al weet iedereen dat je ooit op een dag afscheid zal moeten nemen, niemand staat daar ook graag bij stil, ook Sandy niet.

“Ik vind het tijdverlies om daar nu al mee bezig te zijn, want dan geniet je niet meer van die momenten die je wél nog hebt. Als ik daarover zou nadenken, lig ik wakker. Ik ben zo'n piekeraar, hé.”

Bio van Will Tura

Meer Over:

Will Tura