.
Sandrine Van Handenhoven
dinsdag 8 augustus 2023

Sandrine Van Handenhoven in Vlaamse 'Hairspray'

Sandrine scoort volgende musicalrol.

Na haar glansrol als heks in 'Rapunzel', een rol die ze trouwens herneemt dit najaar, mag Sandrine Van Handenhoven zich al opmaken voor een nieuw musicalavontuur. Sandrine zal vanaf maart 2024 schitteren als Motormouth Maybelle in de Vlaamse versie van feelgood fenomeen 'Hairspray'. Hiermee treedt ze in de voetsporen van o.a. Queen Latifah en Jennifer Hudson, die deze rol speelden in respectievelijk de verfilming uit 2007 en 'Hairspray Live!' uit 2016.
Motormouth Maybelle is een R&B producer en moeder van Little Inez en de zeer getalenteerde danser Seaweed, een rol die in deze Deep Bridge-versie 'Hairspray' vertolkt wordt door Francisco Schuster. Ze is ook de host van 'Negro Day' en weet met haar aanstekelijke liedje 'Big, Blond and Beautiful' Edna Turnblad ervan te overtuigen dat mooi zijn niet noodzakelijk in verband hoeft te staan met slank zijn.

In 'Hairspray' komt Sandrine opnieuw Rapunzel Helle Vanderheyden tegen. Deze dynamische tandem voegt net als musicaltoppers Florian Avoux en Laurenz Hoorelbeke de nodige ervaring toe aan de cast. Ervaring en kennis waarvan de jonge een veelzijdige talenten Lotte De Clerck, Francisco Schuster, Jérémie Vrielynck, musicaldebutante Amy Courtens en Jozefien Grossen, die als Tracy Turnblad de kans van haar leven krijgt in de absolute hoofdrol, gretig zullen kunnen profiteren.

Sandrine Van Handenhoven: "Ken je die mensen die in je leven komen en het voorgoed veranderen. Dat is Motormouth. Een vrouw die het licht in zich draagt. Een ontmoeting met haar is als een nieuwe adem. Onbevreesd. Strijden voor het goede. Voor de rechten van de mens. Voor gelijkheid en tegen racisme. Een inspiratie voor velen. Wie gaat aan het voorfront staan...Motormouth."

‘Hairspray’, de hilarische, vrolijke en steengoede feelgood musical waar iedereen nood aan heeft, is van 14 maart (extra show!) tot 14 april 2024 opeenvolgend te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt.
Tickets & info: deepbridge.be