.
Sandrine Andre in Familie - aflevering 6911
maandag 3 oktober 2022

Sandrine André: “Wat als hij plots zou terugkomen”

Ze werd overvallen door paniek

Afscheid moeten nemen van een geliefde, het is hard. Zeker wanneer je als kind afscheid moet nemen van je vader en moeder. Sandrine André haar ouders kwamen een aantal jaren geleden te overlijden en dat liet een diepe indruk na op haar.

In het boek: ‘De verliefden’ van Javier Marias sterft een personage, de achtergebleven partner begint een nieuwe relatie, maar dan keert de overledene terug en dat blijkt de hel. Toen mijn vader gestorven was, kon me bij momenten een plotse paniek overvallen”, doet Sandrine haar verhaal in Het Laatste Nieuws.

Sandrine had net een groot deel van haar vader zijn boekenkast weggeven en één gedachte sprong af en toe door haar gedachten: wat als hij terug zou komen?

“Hoe leeg het ook voelde zonder hem, ik vond het een eng idee dat hij er weer zou zijn. En natuurlijk mis ik hem. Zoals ik ook mama mis. En natuurlijk wou ik dat hij noot leukemie had gekregen en zij nooit dementie. Maar stilstaan bij hoe het leven zou zijn geweest met hen maat me triestiger dan aanvaarden dat ze weg zijn.”

Sandrine blijft als enig kind helemaal alleen achter en zelf heeft ze ook geen kinderen met haar partner Hans Ligtvoet. “Ooit maakte mij dat ongelukkig. Maar we hebben alles geprobeerd: kunstmatige inseminatie, in vitro en toen ik dan uiteindelijk zwanger was, bleek het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap te zijn. Op een zeker ogenblik voelde ik gewoon: het hoeft niet meer.”

Download onze app voor Android of iOS