.
Sandrine Andre
woensdag 2 november 2022

Sandrine André: “Ik kreeg een week om erover na te denken”

Ze kreeg de kans van haar leven

Ongelooflijk, Sandrine André speelt al 10 jaar de rol van Véronique Van den Bossche in ‘Familie’. De voorbije tien jaar zijn voorbij gevlogen en Sandrine kan het amper geloven dat ze al zolang mag meedraaien in de populairste soap van Vlaanderen.

Maar het was oorspronkelijk niet het plan dat Sandrine de rol van Véronique zou spelen. “Samen met Roel Vanderstukken zou ik het verhaal van Benny en Liesbeth vertellen. Het plan was om uit te testen of een andere familie – naast de Van den Bossches dus – zou werken. Ik was zelfs mee audities aan het doen voor de kinderen en zo”, legt Sandrine uit in Primo.

Maar het liep dus anders dan verwacht en Sandrine werd naar het kantoor van de producer geroepen. Daar werd haar gevraagd of ze meteen de rol van Veronique wilde overnemen.

“Ik kreeg een weekend om daarover na te denken. De keuze was dus de lieve, zachte huisvrouw of de dominante zakenvrouw. Ze hebben mij kunnen overtuigen om voor dat laatste te gaan.”

En Sandrine heeft nog geen dag spijt gehad van haar keuze. Ze speelt één van de belangrijkste rollen in de reeks en krijgt vaak pittige scènes toegewezen. “De voorbije tien jaar zijn dus plezant maar ook erg hectisch geweest.”

Download onze app voor Android of iOS