.
Sandrine Andre in Familie - aflevering 7124
zondag 22 januari 2023

Sandrine André: “Ik heb haar onmiddellijk een berichtje gestuurd”

Ze is erg geschrokken

Te horen krijgen dat iemand dierbaar is getroffen door kanker, het is nooit leuk. Ook Sandrine André was erg geschrokken van het nieuws dat haar TV-mama Martine Jonckheere opnieuw was getroffen door borstkanker.

“Het is verschrikkelijk. Toen ik het nieuws hoorde heb ik haar onmiddellijk een berichtje gestuurd, natuurlijk. Ik wens Martine heel veel kracht in deze moeilijke periode en hoop vurig op een volledig herstel”, zegt Sandrine in Dag Allemaal.

Maar ook de andere collega’s van Martine bij ‘Familie’ schrokken van het nieuws. Ook voor Peter Bulckaen kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel.

“Ik ben enorm geschrokken van het trieste nieuws. Toen Martine en ik voor het eerst samen op de set van ‘Familie’ stonden was ze nog heel erg bang dat haar kanker terug zou komen. Ze had het daar geregeld over. Maar enkele jaren later was de angst gaan liggen en geloofde ze er ook in dat ze kankervrij zou blijven”, zegt Peter.

Door haar ziekte heeft Martine haar rol in ‘Café Beveren’, een theaterstuk van Het Prethuis moeten annuleren. Zij wordt nu vervangen door Danni Heylen. “Haar rol was een grote meevaller. Dat ze net nu hervalt, vind ik heel erg. Ik heb het zo druk, ons contact is ook wat verwaterd, maar ik blik terug op een mooie samenwerking met Martine en hoop uit de grond van mijn hart dat ze er helemaal bovenop komt.”

Bio van Sandrine André, Martine Jonckheere en Peter Bulckaen