.
Sandrine André
woensdag 28 september 2022

Sandrine André: “Ik denk er allemaal bewust over na”

Ze moest leren loslaten

Sandrine André is enig kind en heeft ook haar beide ouders niet meer. Ondanks haar goede vrienden en haar man in haar leven, staat ze er vaak toch eens alleen voor. Maar het is een troost dat ze op een waardige en goede manier afscheid heeft kunnen nemen van haar ouders.

Sandrine is dankbaar voor hoe ze in het leven staat en dankbaar dat ze zich daar ook bewust van is en daar heeft de dood van haar ouders haar toch wel bij geholpen.

“Dat besef kwam er toen ik hun huis moest leeghalen. Ik moest loskomen van hun spullen maar dat kon ik niet. Ik hield alles bij. Dozen en dozen, stapels hoog. Op een bepaald moment voelde ik, dit klopt niet, ik moet daarvan af”, zegt Sandrine in Het Laatste Nieuws.

Sandrine verdiepte zich in het boek van Marie Kondo en haalde daar wijze raad uit. Zo schreef Marie: ‘Soms hebben voorwerpen hun taak gewoon volbracht en is het oké om ze weg te doen.”

“Met heel veel dankbaarheid voor wat die spullen voor me betekend hebben, ben ik ze dan beginnen weggeven of weggooien. Sindsdien denk ik over dankbaarheid veel bewuster na. Het dak boven ons hoofd, het water uit de kraan, de jeugd die ik heb gehad, het werk dat ik mag doen en zoveel meer: niks is evident.”

Download onze app voor Android of iOS