.
Sandrine Andre in Familie - aflevering 6911
woensdag 14 februari 2024

Sandrine André: “Het gaat onrechtstreeks ook over mij”

Daarom zei ze meteen ja

Heel wat mensen koesteren leuke herinneringen aan Gaston & Leo. De twee hebben veel mensen aan het lachen gemaakt en ook Sandrine André en Gunther Levi hebben van het duo genoten. Zij spelen nu een belangrijke rol in ‘Gaston & Leo: de hommage musical’.

“Ik zie de tv-shows voor mij, in mijn geval was dat ook heel persoonlijk: mijn mama Mieke Verheyden was actrice, zij speelde af en toe mee in sketches van Gaston en Leo, en in de film 'De boot naar Spanje' speelde zij de vrouw van Gaston. Dat is een van de redenen waarom ik niet getwijfeld heb toen ze mij voor deze rol vroegen. Het is voor mij ook een ode aan mijn moeder. Bij het passen van de kostuums zag ik de hele tijd mijn moeder. Dit stuk gaat over het leven van Gaston en Leo, maar onrechtstreeks ook over dat van mij”, zegt Sandrine in Dag Allemaal.

Gunther keek dan weer vaak naar hun tv-shows wanneer hij bij zijn grootouders was op zaterdagavond.

“Ik zie flitsen van dat korrelige beeld. Ja, ik ben er ook mee opgegroeid. De shows op de BRT, en vooral hun eerste jaren op VTM. En 'De paniekzaaiers' en 'Zware jongens', die film heb ik als jonge gast wel dertig keer gezien.”

Bio van Sandrine André

Meer Over:

Sandrine André