.
Sandrine Andre in Familie - aflevering 6895
zaterdag 17 september 2022

Sandrine André: “Dat maakte haar erg kwaad”

Ze trouwden binnen de 3 maanden

Als Véronique Van den Bossche straalt Sandrine André elke dag op onze televisieschermen. Ze speelt de rol nu al een goede tien jaar en ze is er nog lang niet op uitgekeken. Die acteermicrobe kreeg ze mee van haar ouders acteurskoppel Mieke Verheyden en Bert André.

“Ik heb een ontzettend fijne jeugd gehad. We woonden de eerste tien jaar van mijn leven in een oud herenhuis boven een bloemenwinkel in Antwerpen. Maar door de drukke werkschema’s van mijn ouders waren ze vaak niet thuis en was ik vaak in de winkel. Die geuren, het atelier, de boeketten: prachtig, vond ik”, zegt Sandrine in Het Laatste Nieuws.

Sandrine is altijd enig kind gebleven, maar heeft dat nooit erg gevonden. Het liefdesverhaal van haar ouders vindt ze overigens prachtig;

“Mijn vader heeft haar de avond dat hij mijn moeder leerde kennen al ten huwelijk gevraagd. Mijn moeder dacht dat hij zat was, maar daar had mijn vader een antwoord voor klaar: ‘Dat kan goed zijn, maar toch wil ik met u trouwen’” ,lacht Sandrine

Drie maanden later trouwde het koppel en 5 jaar later werd Sandrine geboren. “Mevrouw, ge zijt al 37, we zullen u dan maar eens steriliseren zeker? Dat heeft haar toen erg kwaad gemaakt, en ze heeft het geweigerd. Achter heeft ze dan toch besloten dat het beter was dat er geen tweede kind meer kwam.”